Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af frø terapi for prostatakræft

   Prostata er en førende årsag til kræft hos mænd , kun overgået af hudkræft , ifølge det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse . Frø terapi eller brachyterapi er en mulig behandling for visse typer af prostatakræft som et alternativ til kirurgi , traditionelle stråling eller kemoterapi

Identifikation


Brachyterapi eller frø terapi er en behandling af kræft , der bruger mindre radioaktive piller indsat direkte i prostata til at dræbe kræftceller . Ligesom andre former for prostatakræft behandling forårsager frø terapi nogle bivirkninger .

Typer af Side Effects


De bivirkninger af frø behandling kommer i to forskellige faser . Den første fase er på grund af proceduren for indsættelse , og det andet opstår på grund af stråling i sig selv.

Tidsramme


Første fase bivirkninger typisk udvikles inden for de første par timer efter behandlingen, og vare ved i op til to uger. Den anden fase begynder senest en måned efter behandling, og fortsætter i 3-9 måneder, i henhold til Radiation Medical Group .

Etape 1 Side Effects

Bivirkninger muligt under etape 1 omfatter blod i urin eller sæd , anal irritation , hæmorider og smerter i bækkenet eller penis . Vandladningstrang er også almindeligt i denne fase , og så mange som 10 procent af mændene udvikle en blokering , der forbyder vandladning i op til syv dage.

Etape 2 Side Effects

Seksuel bivirkninger typisk udvikle sig i løbet af anden fase af frø behandling med impotens og nedsat sæd som fælles træk . Til tider udvikler vandladningshyppighed sent i fase 2 .

Risici

Seed terapi har potentiale til at forårsage barnløshed . Sjældent , et frø , der anvendes i brachyterapi passerer gennem urinrøret ved vandladning eller sædafgang.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------