Position: sygdoms > 4 >

den bedste behandling for amyloidose med myelomatose

   Amyloidose er en blod lidelse karakteriseret ved produktionen af amyloid , en unormal protein, som akkumuleres i forskellige organer og i alvorlig grad forringer deres funktion . Organer , der er almindeligt berørt omfatte lever , nyrer , hjerte , milt og nervesystem . Af årsager , der ikke er klare , undertiden amyloidose forekommer i forbindelse med knoglemarvskræft kaldet myelomatose . Den bedste nuværende behandlingsmuligheder i disse tilfælde er kemoterapi og en procedure kaldet perifere blod stamcelletransplantation .

Forståelse Amyloidose


Ifølge University of California , San Francisco Medical Center , amyloidose forekommer i omkring 10 procent af myelomatose sager . Under disse omstændigheder er det nævnt som primær amyloidose . Mens de nøjagtige årsag til dens udvikling er ukendt , er det værd at bemærke , at både myeloma og amyloid proteiner skyldes unormal knoglemarv aktivitet . Nedbrydningen i organfunktion som følge af opbygning af amyloids er så alvorlig en trussel mod kroppen som myeloma selv , og Cleveland Clinic citerer en gennemsnitlig overlevelsestid på lidt mindre end to år fra tidspunktet for første diagnose .

Kemoterapi


Hvis du er diagnosticeret med amyloidose ledsaget af myelomatose , kan din læge vælge mellem flere forskellige behandlingsmuligheder at afgøre, hvilken metode der er bedst i din situation . Mange af disse behandlinger er stadig under forskning , og det potentielle resultat af din behandling kan ikke være grundigt forstået . Ifølge Mayo Clinic , en vigtigste mulighed for behandling af primær amyloidose er kombinationen af den kemoterapi narkotika melphalan ( Alkeran ) og anti-inflammatoriske kortikosteroid dexamethason .

Du kan også behandles med dexamethason i kombination med en række andre kemoterapeutiske stoffer der normalt bruges til behandling af myelomatose uden amyloidose . Eksempler her nævnes thalidomid ( Thalomid ) , lenalidomid ( Revlimid ) og bortezomib ( Velcade ) . Disse medikamenter kan også bruges uden dexamethason . Alle disse behandlingsformer bære risikoen for en række alvorlige bivirkninger . Spørg din læge til fuldt ud at forklare medicin han kan ordinere . På grund af den alvorlige karakter af både myelomatose og amyloidose , kan du også ønsker at spørge din læge om at deltage i et klinisk forsøg af nyere , eksperimenterende behandlinger .

perifere blod stamcelletransplantation


Din læge kan også vælge at behandle dig med en teknik kaldet perifere blod stamcelletransplantation . I denne procedure , vil din læge foretage en transfusion af stamceller ( umodne blodlegemer ) direkte ind i din berørt marv . Disse celler er samlet i forvejen , og kan komme fra enten din egen krop eller fra en donor . Bidrag fra kroppen , der er kendt som en autolog transplantation , er at foretrække . Vær opmærksom på , at risikoen for stamcelletransplantation er ekstrem , og kan omfatte død . Derudover kan visse faktorer i din fysiske tilstand gør dig uegnet til denne form for behandling . Mens transplantation kan have positive resultater , når de anvendes isoleret , er det mere effektivt , når det kombineres med højdosis kemoterapi .

Bemærk venligst at amyloidose er i øjeblikket uhelbredelig . Målet med behandlingen er at bremse udviklingen af sygdommen og give en vis stigning i funktionen i kroppens organer . Konsultere din læge til yderligere behandling råd .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------