Position: sygdoms > 4 >

hjernesvulst strålebehandling

   Stråling er den vigtigste form for behandling for hjernetumorer . Det kan bruges alene eller i samarbejde med kirurgi og /eller kemoterapi . Den type stråling , du får, er baseret på en række faktorer , og din læge eller behandling team vil træffe beslutning om den mest hensigtsmæssige behandlingsforløb . Stråling bruger højenergi- partikler til at dræbe tumor celler

ekstern strålebehandling


Eksterne stråling bruger stråling stråler fra en ekstern maskine og . dirigerer dem på din tumor . Ekstern strålebehandling kunne målrette bare svulsten , eller du kan modtage hele hjernen stråling . Hele hjernen stråling bruges undertiden efter operation til at dræbe enhver kræftceller , der kunne have brækket fra den oprindelige tumor . Det er også bruges , hvis du har flere tumorer , der ikke kan fjernes ved operation , eller hvis du har en anden type kræft , der har spredt sig til hjernen .

Internal Radiation


brachyterapi , eller intern stråling , bruger radioaktive frø placeret inde din krop i nærheden af svulsten. De frigiver stråling i tumoren . Brachyterapi er mere almindeligt for andre former for kræft , som f. eks prostata kræft , og er sjældent, at kræft i hjernen .

radiosurgery


radiosurgery er en meget fokuseret form for strålebehandling . Det indebærer målretning tumor celler i en lille , velafgrænset område med flere stråler af stråling . De bjælker selv er ikke stærke , men når de alle mødes på hjernesvulst , de leverer en signifikant dosis af stråling til at ødelægge kræftceller . Dette kan være en mulighed , hvis din tumor ikke kan fjernes gennem de traditionelle kirurgi . Normalt er det en enkelt procedure for behandling , og du kan gå hjem samme dag .

Bivirkninger af Brain Tumor Radiation

Stråling til hovedet og nakken kan forårsage visse bivirkninger . De omfatter mundtørhed , fortykket spyt , problemer med at synke , ondt i halsen , ændret smag , earaches , kæbesmerter og kvalme . Fortæl din læge, hvis du har nogen af disse symptomer . han måske kunne foreslå medicin eller egenomsorg strategier

Post-behandling

Efter den indledende behandling , vil du modtage regelmæssige hjernescanninger til at måle effektiviteten af stråling . Din tumor kan reagere på behandlingen med det samme eller det kan tage flere uger eller måneder, før den bliver bedre. Du skal også forberede dig på muligheden , hvis ikke vil arbejde på alle . Afhængig af resultater og individuelle forhold , kan du måske ikke har undergået anden runde af behandlingen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------