Position: sygdoms > 4 >

hvad er den bedste behandling for inoperabel stadium 4 tyktarmskræft ?

   Med stadium IV tyktarmskræft , er cancervævet ikke længere indeholdt i din store tarme . Metastaser har forårsaget unormale celler til at påvirke andre af kroppens organer , såsom lever , æggestokke , lunger og bughinden ( Foringen i dit underliv ) . Mens mange mennesker stadig reagerer godt på operation , kunne sværhedsgraden af metastaser gør kræft ubrugeligt i denne fase af sygdommen , hvilket begrænser mulighederne for behandling

Behandling


Som med næsten enhver anden form for kræft , den bedste metode til behandling bygger på en række faktorer , herunder dit helbred , inden for metastase , sats af metastaser , mængden af metastaser og størrelse af tumorer . I trin IV ubrugeligt tyktarmskræft , er du normalt beskæftiger sig med enten betydelige tumorer eller en overflod af tumorer , så din læge vil fastlægge den bedste behandling mulighed for dig . Men , det som regel medfører en primær ablation , som hovedsageligt er fjernelse af væv gennem frysning, opvarmning eller anden form for opløsning celler , og derefter efterfulgt af en adjuverende behandlingsforløb . Når udtrykket " adjuvans "bruges til at beskrive behandling , det betyder blot, efter primær pleje .

En af de mere almindelige ikke-kirurgiske metoder til behandling for denne fase af sygdommen er kryoterapi . Ofte omtalt som Cryoablation , et instrument kaldet en cryoprobe ledes ind i hulrummet eller organ , der indeholder maligne vækst . Når sonden kommer i kontakt med tumoren, er det frosset med flydende former for enten nitrogen eller kuldioxid , ødelægge unormale celler . Når tumoren smelter , det organ, der reabsorbs de døde væv . Dette kan arbejde med både anselig tumorer og en overflod af tumorer .

Hvis Kryokirurgi er ikke en mulighed , kan du drage fordel af mikrobølge ablation . Og skidt som kryoterapi , er et rør guidet ind i hulrummet eller organ , der indeholder maligne vækst . Men i stedet for flydende nitrogen eller flydende kuldioxid til at fryse svulsten er mikrobølger udsendes gennem en nål direkte ind i malignitet for varme og ødelægge unormale celler .

I begge disse behandlingsmetoder , skal du gå igennem alt fra en enkelt til flere sessioner , afhængigt af din krops reaktion på behandlingen og mængden af metastaser . Bivirkninger varierer fra person til person , men kan omfatte smerte , ubehag , kramper , blødning og et tab af følelse i nærheden af injektionsstedet .

Adjuverende Terapier


Mens både Cryoablation og mikrobølgeovn ablation kan gå en lang vej at behandle trin IV ubrugeligt tyktarmskræft , adjuverende terapi er ofte nødvendigt for yderligere at reducere størrelsen eller overflod af kræftceller . Læger oftest afhængige af kemoterapi i forbindelse med ablation , men du kan i stedet modtage et kursus for strålebehandling .

med kemoterapi , vil du modtage lokalbehandling , systemisk behandling eller en kombination af begge . I lokaliserede kemoterapi , er anticancermedicin indgives i en vene , der fører direkte til orglet lidelser metastase , såsom lever . Dette kan kun behandler kræft er bosiddende i dette organ . Andre områder af metastaser ikke modtager kemo narkotika , og dermed kan fortsætte med at vokse . Dette er grunden til systemisk kemoterapi er ofte ansat på samme tid . Systemisk behandling sender anticancer narkotika i hele kroppen til at skrumpe ind og dræbe unormale celler . Kemoterapi kan udløse bivirkninger som kvalme, opkast , forstoppelse , diarré , træthed , hårtab og blodmangel .

Strålebehandling bruger ioniseret energi til at ødelægge og dræbe kræftceller ved at ændre deres DNA . Behandlinger er rettet inden for områder af metastaser samt tyktarmen selv , så måske en række møder være nødvendigt for fuldt ud at skrumpe tumorer . Dette kan medføre bivirkninger som kvalme, opkast , diarré , træthed , vandladningsproblemer , betændelse og irritation af huden ( sammen administration site) og blødning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------