Position: sygdoms > 4 >

karakteristika af brystkræft

   Kræft er en sygdom, hvor cellerne vokser ukontrollabelt og ender med at ødelægge alle de sunde væv . Brystkræft er den anden mest almindelige form for kræft blandt kvinder , efter lungekræft . Hvis du tilfældigvis til at finde en klump i en af dine bryster , og det viser sig at være kræft , kan du få behandling tidligt , før kræften begynder at sprede sig og have en chance til at leve et sundt og langt liv

Du skal bruge: .
Doctor 's udnævnelse .

Symptomer


Breast klumper kan være smertefri , svært at bevæge sig og fast , selv om de er kræft i naturen . Du skal være opmærksom på en fortykkelse af en bryst eller en klump , der ikke påvirker din menstruationscyklus . Tidlig påvisning og behandling kan forbedre dine chancer for at inddrive

Stages


De fire stadier af brystkræft , er som følger : .
I den første fase , svulsten er enten lig med eller mindre end 2 cm i størrelse og ingen lymfeknuder er involveret .
I anden fase , er svulsten mere end 2 cm i størrelse , men mindre end 5 cm. Der kan være inddragelse af lymfeknuder , hvis kræften har migreret til lymfeknuder stede i underarm .
Den tredje fase er opdelt i to kategorier , da det er begyndelsen af fremskreden brystkræft . I fase 3a , er svulsten mindre end 5cm i størrelse og har allerede spredt sig til underarm lymfeknuder . I fase 3b , har tumoren nu overgået til lymfeknuder stede i brystvæggen langs brystbenet .
I fjerde fase , har kræftcellerne metastasized til andre organer i kroppen også. Oftest kræft breder sig til lungerne , knoglerne , hjerne eller leveren.

Surgery Behandling


Afhængig af egenskaberne af svulsten , din alder og generelle helbred , kan lægen foreslå flere behandlingsmuligheder . Kirurgi er normalt den første mulighed, ved hjælp af en lumpektomi ( fjernelse af det faste ) , men det er typisk kun en mulighed , hvis det faste er lille og veldefineret . For større tumorer , kan en fuld mastektomi (fjernelse af brystet ) være den eneste løsning . Kirurgi er normalt efterfulgt af kemoterapi ( med narkotika ) eller strålebehandling ( med stråling ) med henblik på at ødelægge ethvert tilbageværende kræftceller i og uden for brystet .

Drug Treatment

Der findes flere typer af lægemidler , der anvendes i brystkræftbehandling , og din læge vil rådgive dig om den bedste løsning for din situation . Visse kræftformer er meget modtagelige for hormonet østrogen , og en østrogen hæmmer kan bruges til at bremse væksten af kræft . Andre lægemidler er vant til at blokere visse cellereceptorer , effektivt blokerer de vigtigste kemiske nødvendige for væksten af kræft celle . Stadig andre lægemidler tage en indirekte metode og blokere væksten af de blodkar , der forsyner kræftceller med ilt og næringsstoffer . Kemoterapi går direkte efter kræftcellerne og ødelægger dem , desværre , kemoterapi bruger farlige stoffer, der også angribe andre raske celler .

dødeligheden

Som i 202C antallet af dødsfald som følge af brystkræft har været faldende i de sidste 10 år. Mens bedre medicin bidrog til denne forbedring , det er screening , der har gjort den største effekt. Jo tidligere screeningen er , jo bedre din chance for helbredelse.

Forholdsregler

Hvis du er mellem 20 og 39 år , ideelt bør du gennemgå en brystundersøgelse hvert tredje år , i hvert fald . Denne eksamen kan udføres af Deres læge eller en anden specialist uddannet til det . Hvis du er over 40 , bør du have en årlig brystundersøgelse . Du kan også udføre en brystundersøgelse derhjemme selv hver sjette måned.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------