Position: sygdoms > 4 >

kemoterapi & neuropati forebyggelse

   Mens kemoterapi er ofte afgørende i behandlingen af kræft , er det ikke uden bivirkninger og risici . Udover hårtab , kvalme og træthed , kan mange kemoterapi narkotika føre til skader i de perifere nerver . Med kemoterapi-induceret perifer neuropati ( CIPN ), kan du begynde at opleve smerte , følelsesløshed , svaghed og andre spørgsmål på grund af nerveskader . Men nogle foranstaltninger er til rådighed for at forhindre neuropati

Kosttilskud


Over-the- counter kosttilskud kan hjælpe forebygge eventuelle nerveskader . forårsaget af nogle kemoterapi narkotika . Vitamin E synes at være mest effektiv , da det virker som en antioxidant i dit system . Ved at tage en E-vitamin supplement , kan du beskytte din nerveender fra skader forårsaget af kemoterapi narkotika , såsom cisplatin og paclitaxel . Ifølge en undersøgelse rapporteret af American Academy of Neurology , en 600- mg dosis af vitamin E tages dagligt under kemoterapi og tre måneder efter behandling reduceret forekomst af CIPN . Kun 25 procent af deltagerne at tage E-vitamin oplevet nerveskader mod 73 procent af dem uden vitamin E-tilskud .

Du kan også reagerer godt på aminosyrer , som f. eks carnitin eller glutamin , samt en proteintilskud . For de bedste resultater , tage kosttilskud dagligt for varighed af behandlingen. Tal med din læge om doseringen skal være afpasset din højde , vægt og sundhed .

En kombination af calcium og magnesium kan også være nyttige i kampen mod nogle tilfælde af perifer neuropati . Men i stedet for en mundtlig supplement , er disse næringsstoffer langsomt intravenøst før og efter behandling af en sygeplejerske eller anden sundhedsmedarbejder. Ifølge den amerikanske Cancer Society , en undersøgelse af patienter med oxaliplatin til behandling af cancer viste mindre tilfælde af CIPN , når det gives en intravenøs kombination af calcium og magnesium , end dem, der ikke får denne behandling .

Medicin


Et andet potentielle måde at forebygge perifer neuropati er gennem receptpligtig medicin . Antikonvulsive lægemidler klasse har vist de fleste fordele til dato . Denne type medicin har ikke kun vist sig effektiv på nerve celle aktivitet forbundet med kramper , men det har også reduceret chance for nerve celle skader under et anfald . Derfor kan det forhindre kemoterapi-induceret perifer neuropati . Tal med din onkolog om en antikonvulsivum kan fungere for dig .

Kemoterapi


Hvordan kemoterapi administreres kan også effektiv måde at minimere risikoen for perifer neuropati . De fleste teknikker ændre længe stoffer er givet, så tal med din onkolog forud for behandlingen. Nogle gange , udvidelse af længden af en session fra en time til seks timer kan forhindre nerveskader . Du vil modtage samme dosis , lidt over en længere periode . Hvis dette ikke er en mulighed , kan det være muligt at bryde op dosis i mere end én session . Eller din dosis kan administreres gennem en IV- drop i løbet af nogle dage .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------