Position: sygdoms > 4 >

processen med brystkræft

  

Introduktion


Ifølge American Cancer Society , vil en anslået 192. 370 mennesker i USA blive diagnosticeret med brystkræft i 2009 . Så mange som 40. 000 mennesker vil miste deres liv for at sygdommen i de samme år . Brystkræft er en dødelig sygdom , men med regelmæssig bryst undersøgelser ( både daglig selv-undersøgelser og årlig mammografi ) kan du hjælpe med at bekæmpe sygdommen .

Årsag


Brystkræft er forårsaget af en mutation af generne i brystet væv , der regulerer cellevækst . Denne ændring medfører, at cellerne til at vokse ud af kontrol i massernes kaldet tumorer . Ifølge Mayo Clinic , hyppigst denne unormale cellevækst oprindelse i mælkekanalerne ( duktalt carcinoma ) , men det kan også udvikle sig i lobules cellerne i brystet ( luftrør og ekstralobulære carcinoma ) .

Metastase


Desværre samme celler , der er ændret til at vokse unormalt er ændret i deres evne til at migrere til andre områder af kroppen . Denne proces , der kaldes metastaser ( eller spredning ) , opstår, når en kræftcelle brækker den primære tumor og rejser til nærliggende væv eller lymfeknuder . Herfra cellen kan bruge lymfeknuder kanalsystemet , eller i nogle tilfælde i blodbanen , at rejse til alle steder i kroppen .

sekundær tumor

Når kræftcellen er i stand til at slå sig ned, det skaber nye blodkar og begynder at vokse en sekundær tumor . Disse sekundære tumorer kan forekomme mange steder , herunder bryst vægge , lever , hjerne og lunger . Desværre er det også her, kræft kan blive den mest farlige . Som sekundære tumorer begynder at vokse , de publikum og lægge pres på de strukturer og organer , de optager plads med . Til sidst tumor gør det umuligt for andre strukturer til at fungere i det samme rum , hvilket fører til organsvigt og i sidste ende død .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------