Position: sygdoms > 4 >

proton behandling for brystkræft

   En af de mest almindelige former for kræft blandt kvinder er brystkræft . Et lovende kursus, der har udviklet sig i de sidste par år er proton behandling . Forståelse af videnskab og protokoller til denne behandling vil give dig mulighed for at træffe vigtige beslutninger vedrørende din sygdom

Breast Cancer


Brystkræft udvikler sig i det inderste lag i brystet kanal . Abnorme celler vokser og fylder hulrum , drab raske celler . Da disse celler dør , calcium indskud form . Detekterbare med en mammografi , kan disse indskud være det første tegn på kræft vokser i brystet . Som kræft bliver mere avanceret, vil det ødelægge det yderste lag af kanaler og spredes i bindevævet ( den fiber -området , der binder brystet sammen ) . En masse , skabt af bindevæv , føles som en klump i løbet af en undersøgelse . Når en klump former , vil kræft flytte ind i lymfeknuder og fremefter, i hele kroppen .

Proton Therapy


Konventionel strålebehandling skal passere igennem det raske væv for at nå kræft -området . Det kan skade alt på sin vej , såsom knogler og hud . Proton -stråling arbejder med en mere målrettet og præcis stråle . Evnen til at strejke tættere på eller præcis på svulsten er betydelig . Det har også den fordel, at mindre skadelige exit doser . Udgangen dosis , kaldet praler Peak , er det briste af energi frigøres som stråling når sit højdepunkt , formentlig på tumor . Med ældre-stil stråling , er dette højdepunkt større og mere skadeligt for kroppen. Præcisionen af proton terapi giver mulighed for kontrol af praler Peak . Slutresultatet er en form for strålebehandling , der skader raske væv mindre .

Procedure


En patient forberede under gå proton strålebehandling vil først være udstyret med en anordning, designet til at holde målområdet immobile og derefter vil have en MRI til at skabe en 3- D billede af svulsten regionen . Gøres som en ambulant procedure , vil den behandling, der generelt sidste fem til syv uger .

Patienten er placeret til behandling med laser steder , og derefter alene tilbage i behandlingen rummet som en computer styrer parametrene for stråling ved hjælp af filtre og udarbejdede retningslinjer fra undersøgelsen af svulsten . Levering af protonstrålen varer kun omkring et minut . Hver behandling varer ca 15 til 20 minutter .

Side Effects

Bivirkninger er som almindelig stråling , men på et væsentligt lavere niveau . De omfatter midlertidigt hårtab og nogle hudreaktioner .

Long-Term Effects

The American Society for Therapeutic Radiology og Oncology rapporteres på sit årlige møde i 2008 , at brugen af proton behandling frem for mere traditionelle stråling førte til en betydelig ( tre ) reduktion i optræder igen af maligniteter ( kræft tumorer) . Dette tilbageviste spekulationer om, at denne behandling vil øge sekundær kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------