radioaktivt jod behandling & brystkræft
Position: sygdoms > 4 >

radioaktivt jod behandling & brystkræft

   Radioaktivt jod behandling er primært blevet brugt til behandling af skjoldbruskkirtelkræft , men i begyndelsen af 2006 Fox News rapporterede , at flere undersøgelser er på vej til at vurdere dets effektivitet i behandlingen af brystkræft . En fordel ved radioaktivt jod behandling for brystkræft er en reduktion i længden af behandlingstiden fra seks uger til fem dage

radioaktivt jod Therapy

Radioaktivt jod terapi er en form for kræftbehandling , der bruger radioaktive stoffer til at dræbe kræftceller . Det kan administreres på flere måder . Når det bruges til behandling af kræft i skjoldbruskkirtlen det radioaktive materiale er typisk indtages i form af en pille eller en væske . Men for behandling af brystkræft det er placeret direkte inde i kroppen ( som en frø eller kapsel ) via en af to processer : interstitiel brachyterapi eller ballon brachyterapi . Denne nye tilgang til kun behandler den del af brystet , der er berørt af kræft , kaldes partielle bryst stråling .

Interstitiel og ballon Brachytherapies

Den interstitielle brachyterapi form af radioaktivt jod behandling for brystkræft er tale om gennemførelsen af tynde rør i det berørte bryst område . Dette er efterfulgt af placeringen af radioaktive piller-administreret to gange om dagen-i glasset.

I ballon brachyterapi , en maskine kendt som MammoSite indsætter det radioaktive pellet materialet ind i en ballon , der er blevet placeret i den kræftsvulst område af brystet . Ligesom interstitiel brachyterapi , er det radioaktive pellet materialet kun placeres i --- eller i nærheden --- de berørte kræft væv i brystet , der skal behandles , fjerne unødvendige skader på sundt væv .

Radioactive Material Brugt

Radioaktive isotoper ( jod 125 og jod 131 ) findes i radioaktivt jod er kilde til energi, der bruges til at producere interne stråling , der bruges til træpiller i radioaktive jod behandling . Men andre energikilder bruges til denne type strålebehandling, også , og de omfatter cæsium , kobolt , iridium , fosfat , fosfor , palladium og strontium 89 .

Breast Cancer og stråling

Brystkræft er den anden-mest almindelige form for kræft som kvinder oplever , ifølge Mayo Clinic . I betragtning af , at overvældende statistik er det interessant at bemærke , at ifølge Fox News , behøver ikke alle kvinder , der har brystkræft til at have en mastektomi at beskæftige sig med deres brystkræft . Faktisk , for de 200. 000 kvinder forventes at blive diagnosticeret med brystkræft tilbage i 2006 70 procent af dem er nødvendige for kun at have en lumpektomi og strålebehandling (som radioaktivt jod behandling) til at behandle deres cancer .

Fordele

Et af de mest markante fordele fremhævet i 2006- Fox News artikel om strålebehandling i behandling brystkræft vedrørte behandling tidslængde . Typisk blev strålebehandlinger gives over en periode på seks uger, men den tid er blevet reduceret til fem dage , når du bruger disse nye metoder . Pellets eller frø af radioaktivt materiale leveret lige til kræft webstedet også fjerne den potentielle skade til sunde væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------