Position: sygdoms > 4 >

Behandling af okulære melanomer metastasic til leveren

   Okulær melanom ( OM ) , også kendt som uveal melanom , er den mest almindelige kræftform i øjet hos voksne , ifølge National Cancer Institute ( NCI ) . Venstre ubehandlet , denne kræft meget sandsynligt vil metastaserer , eller spredes til andre dele af kroppen , selv med behandling , er metastase en meget reel mulighed . NCI rapporter om, at leveren er det mest almindelige mål af metastaser til denne type malignitet . Muligheder for behandling af OM- metastaser i leveren er ret begrænset

Okulær melanom


Denne form for kræft kan påvirke iris , corpus ciliare og årehinden , alle tre , der udgør uvea . Men , MedlinePlus rapporter om, at det område, der hyppigst berøres af denne malignitet er årehinden , et lag af blodkar ligger mellem nethinden og senehinden . Årehinden giver en sammenhæng mellem corpus ciliare nær den forreste del af øjet og synsnerven på sin bag.

Betydning


Hvis der er fanget i sin vorden , OM er sandsynligvis ikke vil have spredt sig til leveren eller andre orgel uden for øjet . Men selv med strålebehandling af den primære tumor , forbliver metastaser en mulighed i fremtiden , ifølge EyeCancerNetwork hjemmeside, der viser, at tumorstørrelse er generelt den mest præcise indikator for fremtidige metastaser . Det vil sige, jo større tumor i øjnene , når først opdaget , jo større chance for det vil brede sig ud over øjet .

operation og kemoterapi


Når OM har spredt sig til leveren , er det normalt manifesterer sig som flere tumorer og betragtes som ubrugeligt . Hvis der kun en enkelt tumor er til stede , kan kirurgisk fjernelse være en mulighed . EyeCancerNetwork rapporter i oktober 202C at kemoterapi alene hidtil ikke har fået medhold i behandlingen metastatisk okulær melanom , men påpeger, at nye kemoterapeutiske stoffer er altid ved at blive indført og afprøvet , at der åbnes mulighed for, at en effektiv agent for denne type svulst kan findes snart .

kemo-embolisering

understreger , at ingen kur endnu ikke er fundet for driftsklar tilstand, som har spredt sig til leveren , EyeCancerNetwork rapporter i oktober 202C at nogle patienter har været i stand til at forlænge deres liv ved at gennemgå kemo-embolisering . Denne behandling indebærer injektion af kemo medicin og andre partikler ind i blodbanen , der leverer de levertumorer . Den EyeCancerNetwork hjemmeside tilbyder som et eksempel en kombination af cisplatin kemoterapi sammen med polyvinyl svamp partikler . Disse behandlinger er lykkedes i en midlertidig tilbagegang levertumorer . Men de er ikke uden bivirkninger , som omfatter feber , midlertidige intestinal lammelse ( der varer en dag eller to ) , mavesmerter og forhøjet levertal .

Y-90 Radioembolization

En undersøgelse offentliggjort i juli 2009 spørgsmålet af Kræft Undersøgelse rapporterede injektion af Yttrium -90 ( Y -90 ) mikrosfærer direkte ind i leveren arterien viste nogle lovende i at kontrollere OM metastaser i leveren . Denne form for radioembolization --- injektion af bittesmå radioaktive stoffer i en blodåre --- tidligere havde været anvendt til behandling af primær leverkræft , samt andre former for kræft , der havde spredt sig til leveren , men aldrig tidligere er rapporteret for OM . Undersøgelsen viste, at behandling viste positive reaktioner i de 11 undersøgte patienter , hvoraf ingen har oplevet alvorlige bivirkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------