Position: sygdoms > 4 >

CyberKnife behandling for kraniet base kræft

   Skull base kræft tumorer er ofte amorfe og invasive , svære at fjerne med de traditionelle skalpel kirurgi . Det Cyberknife er en robot radiosurgery system , der giver ekstremt nøjagtige stråler af højdosis stråling tumorer . I modsætning til traditionelle hjernekirurgi , er Cyberknife non- invasive , som ikke kræver kirurgisk åbning af kraniet . Den Cyberknife blev godkendt af FDA i 1999 til behandling af tumorer i hoved , hals og øvre ryg , og i 2001 til behandling af andre tumorer

Forberedelse


Før under Cyberknife behandling for kranium base kræft , vil patienten blive udstyret med en særlig maske designet til at hjælpe patienten forbliver stadig under behandling . Masken er lavet af blødt net og monteret nøjagtigt til patienten . Samtidig masken er monteret , vil patienten gennemgå en CT- scanning , som vil hjælpe læge bestemme den nøjagtige placering og karakteristika af tumor . En MR- , PET -scanning eller angiogram kan også udføres på dette tidspunkt.

Når alle testresultaterne er i , vil patientens læge eller læger form af en plan for behandling . Testresultaterne vil blive indført i Cyberknife software og læger vil beslutte , hvor at koncentrere strålingen og note steder at undgå udstråling . De vil også beslutte, hvor mange sessioner patienten får brug for .

Behandling


Patienten returnerer til den første behandling , ligger på et bord og Dons masken . Patienten kan bære behageligt tøj og måske endda få lov til at lytte til musik under behandlingen. Mens patienten ligger stille , robotarmen af Cyberknife bevæger sig rundt om patienten og leverer behandling .

Cyberknife bruger robot -teknologi til at spore tumor i realtid . Under behandlingen kan Cyberknife justere for enhver bevægelse af tumoren . I modsætning til traditionelle strålebehandlinger , der skader eller ødelægge god væv sammen med cancervævet målretter Cyberknife kun svulsten eller læsion .

Patienter , der undergår Cyberknife kirurgi kan først blive behandlet med kemoterapi, for at skrumpe tumorer . Afhængigt af type og placering af tumor , kan patienter undergår en eller flere Cyberknife sessioner .

Cyberknife radiosurgery kræver ingen bedøvelse . Patienterne skal opleve ingen smerter under operationen , og mange mennesker har ingen bivirkninger. Nogle mennesker oplever mild træthed eller kvalme , som skal sprede inden for en uge eller to .

Resultater


En kinesisk undersøgelse foretaget i 2006 og 2007 af 28 patienter, som fik Cyberknife behandling for kraniet base tumorer fandt, at 17 af de tumorer blev stabiliseret , og i 10 tilfælde tumorer faldt . I tre af disse sager , forsvandt størstedelen af svulsten . Ingen af patienterne har lidt nogen neurologiske defekter i tre måneder efter behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------