Position: sygdoms > 4 >

Fakta om prostatakræft bevidsthed

   Prostatakræft er en ondartet vækst i cellerne i prostata , have evnen til at sprede sig til andre dele af kroppen . Fordi det er ofte en langsomt voksende kræft , en nydiagnosticeret patient har tid til at indsamle oplysninger og blive fuldt uddannede om sygdommen

Funktion af prostata


Den prostata er en valnød -store , flydende-producerende kirtel i den mandlige krop , der omgiver nakken af blæren og urinrøret . Prostata producerer og lagrer en gennemsigtig sekret brug for flydende koaguleret sæd i sædvæsken , og fungerer som en lagerenhed til udskillelsen , indtil det er nødvendigt for seksuel aktivitet.

Det Statistik


Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center , undtagen hudkræft , prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd i USA. Næsten 200. 000 tilfælde diagnosticeres hvert år , med 32. 000 mand dør af sygdommen hvert år .

Hvem er i fare ?


Chancen for at udvikle prostatakræft stiger med alderen . Ifølge det i 2001 Californien Cancer Journal Klinikere , en i 103 mænd i alderen 40 til 59 vil udvikle prostatakræft . At stigninger til en ud af otte mænd , når de når 60 til 79 år . Derudover prostata kræft er 66 procent mere udbredt blandt afrikansk- amerikanere .

Årsager

Den nøjagtige underliggende årsag til prostatakræft er endnu ukendt . Det kan være relateret til ændringer i mandlige hormon-relaterede gener , kost og slægtshistorie .

Advarselstegn

Prostatakræft giver lidt advarselsskilte . Træthed , vægttab , og ømhed og smerter er forbundet med avancerede tilfælde . Mænd, som er 50 og ældre bør underkastes årligt prostatakræft screeninger , herunder en digital rektal undersøgelse og prostata specifikt antigen ( PSA ) afprøvning . Mænd med slægtshistorie bør screenes starter i en alder af 40 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------