Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af halsen stråling

   Strålebehandling er en almindelig form for kræftbehandling . Det er effektivt , når de anvendes alene eller i kombination med behandlinger som kirurgi og kemoterapi . Hvis din læge foreslår at bruge strålebehandling for at bekæmpe kræft, der har udviklet sig i nakken , kan du opleve bivirkninger i munden og halsen

. Fakta


I strålebehandling , er høj energi bølger eller partikler rettet mod kræftceller til at destruere dem eller skade dem , så de ikke længere kan vokse eller spredes . Hvis du har kræft i halsen , kan stråling være rettet mod kræftceller fra lande uden for kroppen , eller det kan være implanteres enten inden for tumor eller bare ved siden af den med et radioaktivt frø . Mens stråling er rettet mod kræftceller , kan det også give problemer med raske væv . De bivirkninger af stråling afhænger af hvilken del af kroppen bliver behandlet .

Throat Side Effects


Strålebehandling på halsen kan give bivirkninger i halsen . Foring af spiserøret kan blive betændte og ømme . Du kan føle , som om der er noget fast i halsen eller som om vævet brænder . Synke kan blive smertefuldt . I nogle tilfælde bliver synke så smertefuld , at spise og drikke er for svært for dig .

Mouth Side Effects


Strålebehandling rettet mod halsen kan give problemer i munden . Bivirkninger omfatter mundtørhed , nedsættelse eller tab af evnen til at smage og ømhed . Du kan udvikle hulrum og problemer med din kæbe , hvis stråling påvirker knoglen . Du kan udvikle sår i munden , som kan være smertefulde og medføre en risiko for infektion . Du kan også opleve meget tyk , ropy spyt .

Behandling

Fordi strålebehandling er en løbende proces , de skader det forårsager , vil blive påført igen og igen . Læger normalt fokusere på forvaltning af bivirkninger på halsen . For ondt i halsen , drikke kølige væske og spise intetsigende kan bløde fødevarer mindske smerter . Medicin for at dulme din mund og hals kan hjælpe . Hvis du ikke kan spise eller drikke , vil en sonde sikre at du modtager næring . Din tandlæge kan behandle huller i tænderne . Hvis du udvikler en infektion , vil antibiotika modvirke det .

Forberedelse

Forberedelser til potentielle bivirkninger af halsen stråling kan gøre det lettere for dig at administrere dem, mens du er i behandling . Fortæl din tandlæge om din strålebehandling , før det begynder . Hun kan sørge for , at dine tænder og mund er så sundt som muligt , inden processen starter , hvilket kan medvirke til at mindske problemer senere . Din læge kan hjælpe dig med at finde grupper af andre patienter, der gennemgår den samme behandling . Taler med andre, der forstår , hvad du går igennem , kan gøre processen mindre stressende .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------