Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af strålebehandling

   Stråleterapi er en af de mest almindelige former for kræftbehandling , og er ofte brugt i forbindelse med kemoterapi og kirurgi . Selv om en effektiv metode til behandling , er der en chance for både kortsigtede og langsigtede bivirkninger

Typer

Ifølge National Cancer Institute , er der tre forskellige typer af strålebehandling : eksterne , interne og systemisk . Den anvendte type er afhængig af hvilken type kræft og dens sværhedsgrad .

Side Effects

Bivirkningerne af strålebehandling er afhængige af placeringen af dens anvendelse . Almindelige symptomer omfatter hårtab , hudirritation , kvalme , smerter såsom hovedpine eller earaches og diarré .

Frekvens

Ifølge Mayo Clinic , vil ikke alle udvikler bivirkninger . Du kan også udvikle mange af de mulige symptomer , og de kan være mild eller alvorlig .

Varighed

De fleste bivirkninger er midlertidige og kan behandles med medicin såsom over -the-counter narkotika . Nogle bivirkninger , såsom hårtab , kan være permanent .

Prognose

Selv om de fleste bivirkninger er midlertidige , kan strålebehandling give bivirkninger , der udvikler efter behandlingen slutter . Selvom det er sjældent , kan en fremtid tumor udvikles som et resultat af strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------