Position: sygdoms > 4 >

er alle hudkræft, som kaldes melanom ?

   Huden er kroppens største organ . Det tjener kroppen ved at give dækning for de indre organer , hvilket giver en barriere for bakterier , der kontrollerer den interne temperatur og fastholdelse kropsvæsker . Ligesom andre organer , er huden på visse sygdomme og betingelser , herunder kræft . Melanom er en særligt alvorlig form for hudkræft , men det er ikke den eneste form for hudkræft

melanom


Melanocytter er epidural celler, der gør melanin , det stof , der gør det pigment , der får huden til at tan når de udsættes for solen. Melanom kræft kan først påbegyndes i melanocyt cellerne .

Identifikation


melanom tumorer er typisk brun eller sort , men de kan have nogen farve overhovedet . Melanom oftest rammer folk med lys hud , men selv folk med meget mørk hud kan udvikle melanom hudkræft . Melanom er mindre udbredt end andre typer af hudkræft , men det anses for meget mere alvorligt på grund af dens evne til hurtigt at sprede sig til andre dele af kroppen , hvis ikke behandles tidligt .

Ikke-melanom


Hudkræft , der stammer i celler , bortset fra melanocyt celler kaldes ikke-melanom hudkræft . Basalcelle kræft og pladecellekræft er eksempler på ikke-melanom hudkræft .

Overvejelser

Ifølge forskere på Ohio State University Medical Center , mænd er to til tre gange så stor sandsynlighed for at udvikle hudkræft som kvinder . Mayo Clinic bemærker også, at risikoen for hudkræft stiger med alderen . Udsættelse for ultraviolette stråler fra sollys eller kunstige kilder som fx garvning kabiner anses for at være den primære synder i udviklingen af hudkræft .

noncancerous tumorer

Mange typer af vækster og tumorer kan forekomme på huden , der ikke er kræft . Seborrheic keratoser , jordbær mærker , lipomas , modermærker og vorter er eksempler på noncancerous hud vækstrater .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------