Position: sygdoms > 4 >

forskellige stadier af rygestop

   Ifølge den amerikanske Cancer Society , lider mere end 8. 600 tusind indbyggere i USA fra en ryge-relaterede sygdomme . Cigaretter er ansvarlige for en ud af fem dødsfald i dette land . Afslutning er den mest effektive metode til at undgå at ryge -relaterede dødsfald eller sygdom . Der er fem trin, som diagrammet en ryger rejse for at afslutte rygevaner . Hvis du er ryger , kan du indse, at du er i et af disse stadier af adfærdsændring

Hvorfor Rygestop


Ifølge ACS , tid til at holde op med at ryge er nu . Den amerikanske Surgeon General påpeger , at det bedste rygere kan gøre for at forbedre kvaliteten og levetiden af deres liv er at holde op . Holde op med den vane sænker risikoen for hjerteanfald , slagtilfælde , kræft , åndedrætsproblemer og andre sundhedsmæssige problemer .

Kontemplation Faser


ACS beskriver de to første faser af rygestop som præ-fordybelse og kontemplation . I præ-kontemplation , kan rygeren får tanker om at holde op , men hun er ikke alvorligt med at stoppe den vane . I Kontemplation fase , aktivt tænker hun om at stoppe , men hun er ikke parat til at gøre et seriøst forsøg . Hun kan finde undskyldninger for at fortsætte sin vane .

Forberedelse og handling


Ifølge ACS , rygeren bevæger sig fra fordybelse til forberedelse . Rygeren gør en plan om at holde op, og hendes hensigter er alvorlige . Når planen er indstillet, hun flytter til aktionen fase . I denne fase er hun aktivt forsøger at stoppe med at ryge , og har forpligtet sig til at stoppe hende vane . Denne fase kan vare op til seks måneder .

Vedligeholdelse

ACS har anført, at den sidste fase af rygeophør er vedligeholdelsesfri . I denne fase , der strækker sig fra seks måneder til fem år efter man er stoppet, aktivt rygeren forsøger at undgå tilbagefald . Hun er er opmærksomme på farerne ved at have endnu en cigaret og tager de nødvendige skridt for at undgå at ryge .

Tal med en uddannet professionel

Hvis du taler med din læge om rygning , kan han hjælpe dig med at afgøre , hvad det vil tager for dig at flytte til den næste fase af rygestop . Han kan detaljeret risikoen ved fortsat din vane , giver værktøjer til at hjælpe dig i forberedelsesfasen , og støtte dig i løbet af alle vigtige tiltag og vedligeholdelse faser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------