Position: sygdoms > 4 >

hvad man kan forvente i en bryst biopsi

   De fleste bryst tumorer er ikke kræft , men den eneste måde at vide med sikkerhed, er at gøre en biopsi . Der er to hovedtyper af bryst biopsi-en nål eller kirurgisk . Hvad man kan forvente i en bryst biopsi vil variere afhængig af proceduren

Needle Biopsi


Der findes flere typer af nål biopsier . Nogle er lavet med en tynd nål , mens andre kan bruge en større kerne nål . En læge vil ofte bruge en sonagram , mammografi eller MRI at guide kanylen .

Kirurgisk Biopsi


Et kirurgisk biopsi , der ofte omtales som en lumpektomi , består i at stille en nedskæring i brystet for at fjerne en masse ( eller en del af massen ) . Kirurgen kan også fjerne omgivende væv .

Anæstesi


En kanyle biopsi sker normalt med lokal anæstesi at numbs brystet , selvom nogle patienter kræve en beroligende , så de er mere afslappet. En biopsi er normalt gøres med bedøvelse , så du er helt i søvn .

Prøver

Uanset hvilken type af bryst biopsi , der er gjort , er målet at tage prøver af den mistænkelige området . En patolog vil se på prøverne under et mikroskop for at afgøre, om der er kræft ( maligne ) celler .

Recovery

Recovery fra en bryst biopsi vil variere fra en dag til et par uger , afhængig af, hvilken type biopsi , størrelsen af massen fjernes og om, hvorvidt supplerende lymfeknuder eller væv er taget ud .

Overvejelser

drøfte de forskellige biopsi muligheder med din læge . Nogle bryst biopsier skal udføres kirurgisk på grund af størrelse eller form af massen , mens du kan have et valg med andre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------