Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan forstå fordobling tid med prostatakræft

   Mens et flertal af jeres indsats i forbindelse med behandlingen prostatakræft vil blive brugt at bekæmpe sygdommen i sig selv en betydelig del af din tid vil blive brugt forsøge at få mening ud af den komplekse medicinske terminologi omkring sygdommen . Forståelse af fælles medicinske termer omkring prostatakræft behandling , såsom " fordobling tid , " kan hjælpe dig til at få mere intelligent og meningsfuld samtaler med din læge , hvilket øger din rolle i behandlingsprocessen
1 .
Forstå den grundlæggende definition af en fordobling tid til at øge din forståelse af emnet i forhold til prostatakræft . Fordobling tiden refererer til den mængde tid, det tager , før en given mængde double . I diskuterer prostatakræft , er der to primære markører , som fordobling tid bruges til at måle . Disse omfatter en fordobling tidspunktet for tumor selv , og en fordobling tid dit niveau af PSA ( prostata specifikt antigen ) , et stof udskilles via prostata , som er en markør for udvikling af prostatakræft .
2 .
Forstå betydningen af en fordobling tid i forhold til prostatakræft . Selv om det er simpelt nok at forstå begrebet på en tumor fordobling i størrelse , kan betydningen af PSA niveauer fordobling være lidt mere stump . I en undersøgelse foretaget på Mayo Clinic og offentliggjort i december 2005-udgaven af Journal of Urology , blev det fastslået, at PSA fordobling tid ( eller den generelle stigning i PSA ) kan anvendes som en markør for at fastslå, hvor godt en patient billetpriser efter at have gennemgået en prostatektomi . Generelt . en PSA-niveau , der stiger mere end 3. 4ng/ml året øger patientens risiko for død af seks og en halv gange Således , at jo højere en fordobling på dit PSA -niveau , jo mindre positive din samlede prognose .

3 .
Forstå hvordan denne risiko kan oversættes til satsen for udvikling af kræft at fuldføre din forståelse af betydningen af en fordobling tid . Ifølge oplysninger fra de Prostate Cancer Research Institute , når fordobling tid til PSA er mindre end 10 måneder er der en stor risiko for, at kræft vil metastaserer , eller spredt over hele kroppen . Hvor sygdommen allerede har spredt sig , PSA fordobling tid er i gennemsnit kun omkring 2,5 måneder.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------