Position: sygdoms > 4 >

kemoterapi virkninger på integumentary systemet

   Kemoterapi medicinsk behandling er designet til at fjerne kræft -dannende celler i kroppen . Ved at ødelægge disse celler , kan udviklingen af denne sygdom være forsinket eller fjernes helt. Kemoterapi narkotika kan variere i styrke og metode til handling . Tilstedeværelsen af disse stoffer i kroppen kan forårsage uønskede virkninger i integumentary system

Integumentary System


Kroppens integumentary system er lavet op af hud, hår og negle . Dette system er designet til at beskytte interne væv og organer , samt opretholde kroppens samlede temperatur . Huden er den primære komponent i dette system , som hår og negle formationer stammer fra hud cellestrukturer . Det integumentary Systemet er også ansvarlig for kroppens hydrering niveauer , sensoriske modtagelse processer , og D-vitamin absorption fra solen. De celler , der udgør dette system er i en konstant tilstand af regeneration , med gamle celler dør og nye celler danner .

Kemoterapi


Kemoterapi indebærer brug af narkotika har til formål at målrette hurtigt dividere celler i kroppen . Det virker ved at bremse eller stoppe disse celler fra reproduktion eller dyrkning . I nogle tilfælde forårsage disse effekter skade nærliggende celler , der er normale og sunde . Kemoterapi narkotika er klassificeret som cytotoksiske på grund af deres skadelige virkninger . Nogle af disse stoffer kan faktisk program enkelte celler til at dø i den nærmeste fremtid . Denne programmering proces kaldes apoptose . Mechlorethamine , cycloposhphamide og chorambucil er nogle af de lægemidler, der bruges i behandling med kemoterapi. De virkninger, de har på integumentary systemet anses for at være bivirkninger på grund af de typer af celler , der er berørt .

Hud Effekter


Hudproblemer er en almindelig bivirkning af kemoterapi behandlinger . Hudreaktioner opstå på grund af den måde, disse lægemidler gå om at identificere kræftceller . Kemoterapibehandlingen target celler, der udskiller et bestemt protein , der kaldes epidermal vækstfaktor receptor ( EGFR ) . EGFR er dét, der gør kræftceller til at formere sig så hurtigt . Hudceller også udskiller EGFR . Som et resultat , angreb kemoterapi narkotika hudceller på samme måde, som de angriber kræftceller . Hudproblemer kan tage form af udslæt , eller acne , som vises på ansigt, hals , hovedbund , bryst eller ryg . Hud teksturer kan blive tør og skællende til det punkt, hvor revner langs hudens overflade .

Nail Effects

Virkningerne af kemoterapi på neglen dele af integumentary systemet kan variere afhængigt af den anvendte type lægemiddel . Mulige virkninger omfatter hævelse og rødme på det sted, sår danner omkring fingernegle og tånegle . Det er mest udbredt i tommelfingeren og storetåen negle og kan fremstå som indgroet negle . Andre mulige bivirkninger omfatter en gulfarvning eller mørkfarvning af neglelak . Da strukturen i negle begynder at bryde ned, kan de blive skørt og begynder at knække . I nogle tilfælde kan kamme danne hen over overfladen af neglen .

Hair Effects

Som hår tråde vokse ud af follikler i huden , kemoterapi virkninger på huden i sidste ende påvirke tilstand af håret . Dette er en gradvis proces , som eventuelt kan resultere i alt hårtab . Hår tråde kan forekomme tynde og tørre som får dem til at blive skør . Facial hårvækst kan faktisk stigning i reaktion på visse lægemidler . Denne reaktion er et resultat af hormonelle sekreter dette sted omkring munden og øjnene . Individuelle kroppens kemi vil også spille en rolle i , hvordan disse stoffer påvirker integumentary system processer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------