Position: sygdoms > 4 >

kræft radio terapi

   Radio terapi , også almindeligt kendt som stråling metode , er en fælles behandling for patienter , der lider af kræft , sammen med andre behandlingsformer som kemoterapi , medicinsk behandling og kirurgi . Kræft er en tilstand karakteriseret ved den ukontrollerede spredning og formering af cellerne i kroppen . Radio terapi almindeligvis omfatter udsætte kræftceller for høje energi stråling som gammastråler og X-stråler , der styrer cellernes formering og hæmmer deres breder sig i hele kroppen . Desværre ingen behandling form, herunder strålebehandling , har vist sig at helbrede kræft helt

former for strålebehandling


Intern og ekstern strålebehandling gives til behandling af kræftpatienter . I interne terapi , der er knyttet en enhed til en wire og et kateter indsættes tæt på eller inde i kræftsvulst . Denne enhed irradiates de maligne celler og ødelægger dem . Ekstern terapi , også kendt som ekstern stråle terapi indebærer udsætter kræftcellerne med ekstern stråling til at dræbe kræftcellerne .

I enkelte tilfælde er en tredje form for strålebehandling , kendt som brachyterapi , udnyttede til at behandle kræftpatienter . Det er hovedsageligt bruges til at styre ubehag og smerter forbundet med det kræftformer . Brachyterapi indebærer placere radioaktive frø (indhentet fra radioaktive isotoper ) nær kræftceller til at skade dem og forhindre deres vækst .

Tidsramme


Tidsramme for strålebehandling er ofte forskellige for hver enkelt patient , afhængigt af form for kræft og den interne metastasering af maligne celler . Ikke desto mindre , i de fleste tilfælde strålebehandling gives dagligt i næsten to til tre måneder

Effects


Bivirkninger er temmelig fælles med strålebehandling . hårtab , appetitløshed , træthed og træthed , hududslæt og andre hud irritationer .

Fordele og ulemper

Strålebehandling er at foretrække fremfor operation , især for ældre patienter , patienter, der har hjerte problemer og personer med andre kroniske medicinske tilstande .

Forholdsregler og advarsler

Patienter strålebehandling er ofte rådgivet af deres læge for at undgå udsættelse for solens stråler og miljøforurening , for at undgå alkohol og stoppe med at ryge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------