Position: sygdoms > 4 >

medikamenter & behandlinger for livmoderhalskræft

   Livmoderhalskræft opstår , når maligne celler form i væv i livmoderhalsen . Livmoderhalskræft var en af de førende årsager til kræft død hos kvinder før den stigning i brugen af Pap test . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har dødeligheden faldet med 74 procent på grund af tidligere påvisning og behandling

Behandlinger


. Livmoderhalskræft er helbredes , hvis det opdages og behandles i de tidlige stadier . Behandling vil afhænge af stadie af sygdommen , størrelsen af svulsten , patientens alder , og hvis patienten stadig ønsker børn . Ligesom mange kræftformer , er der tre måder at behandle livmoderhalskræft : kirurgi , stråling og kemoterapi . Afhængig den fase af kræft , kan disse behandlinger anvendes i forbindelse med hinanden . Kirurgi muligheder er besluttet af den fase af livmoderhalskræft . Stage 0 valgmuligheder omfatter Kryokirurgi , laser kirurgi , LEEP og kold kniv kolonisering . Disse procedurer er , når kræften er kun i overfladen lag af livmoderhalsen . Kirurgiske muligheder videre til mere radikale procedurer , hvis stadier af kræft forhånd . Hysterektomi vil fjerne livmoderen og livmoderhalsen . En radikal hysterektomi vil fjerne livmoderen , livmoderhalsen , væv ved siden af livmoderen , øvre del af vagina , der ligger ved siden af livmoderhalsen og bækken lymfeknuder . Hvis en ung kvinde er diagnosticeret og ønsker stadig at få børn , kan læger udføre en trachelectomy , dette fjerner livmoderhalsen og den øverste del af skeden . Kirurgen vil bruger en maske til at fungere som en åbning for livmoderhalsen . De mest alvorlige og invasiv kirurgi hvis det er nødvendigt er en underlivsbetændelse eksenteration . Denne operation kan fjerne livmoderen , livmoderhalsen , blære , vagina , rektum , og dele af tyktarmen . Stråling er en behandlingsmulighed , der kan bruges alene . Det er normalt anvendes sammen med kemoterapi og ofte brugt efter operation .

Medicin


Kemoterapi bruges til at behandle livmoderhalskræft på visse stadier . De medikamenter cisplatin og fluorouracil er de almindeligt anvendte lægemidler . Kemoterapi er almindeligvis anvendes sammen med strålebehandling . Kemoterapien medicin kan gives via IV eller i en pille form . Bivirkningerne af kemoterapi kan inkludere kvalme , opkastning , lavt antal hvide blodlegemer , og diarré . Læger kan også ordinere medicin til at afhjælpe de ubehagelige bivirkninger og gøre patienten mere behagelig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------