Position: sygdoms > 4 >

prostatakræft tumor klassificering

   Prostatakræft kræver unormal cellevækst i prostata , som er det valnød -formet kirtel hos mænd , der er ansvarlig for at producere sædvæske . Prostatakræft er den mest almindelige form for kræft hos mænd , som rammer ca en ud af seks mænd i USA , ifølge Mayo Clinic

Gleason score


Den prostata cancer tumor klassificeringsmetode mest almindeligt anvendte er Gleason systemet , som er opkaldt efter den patologen , som skabte det. Dr. Donald Gleason udtænkt denne iscenesættelse system til at vurdere prognosen for mænd med prostatakræft .

funktioner


Det Gleason systemet kvaliteter prostata cancer celler på en skala fra Grade 2 til lønklasse 10 . Den endelige karakter er udledt ved at tildele en klasse til de to største kræft områder af prostata vævsprøver og tilføje de to kvaliteter .

Betydning


Højere Gleason score betyder prostata cancer tumor er aggressiv og dårligt differentierede . Lavere score betyder prostata tumor er mindre aggressiv og godt differentieret .

Diagnose

Prostata væv er opnået gennem en biopsi af prostata . De fleste mænd med prostatakræft har Grade 5 til loenklasse 7 tumorer .

Overvejelser

Prostata tumorer rating Grade 2 til lønklasse 4 typisk ikke forkorte en patients levetid . Tumorer med kvaliteter fra 5 til 7 kan forkorte et menneskes liv med fire eller fem år, mens tumorer Klasse 8 til lønklasse 10 , kan tage seks til otte år fra en patients liv .

Advarsler

Prostatakræft tumor klassificering isn ' t en eksakt videnskab . Tumorer kan være savnet i prostata biopsi og læger kvaliteter kan variere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------