Position: sygdoms > 4 >

rådgivning til prostatakræft ofre

   Hvis du har fået at vide , du har prostatakræft , kan du blive føle frygt , angst og endda vrede . Men du er ikke alene . Prostatakræft er en af de mest almindelige former for kræft hos mænd . En ud af fem mænd vil blive diagnosticeret med prostatakræft engang i deres liv . Lad ikke dine bekymringer overvælde dig , der er ting du kan gøre

Uddan dig selv om prostatakræft


Den prostata er en lille , valnød-formet kirtel , der producerer sæd og transporter sperm . Kræft i prostata normalt vokser meget langsomt og kan kræve ingen behandling eller bare minimal behandling . Andre former for prostata kræft kan være aggressiv og spreder sig hurtigt , så det er vigtigt at få en korrekt diagnose og behandling , hvis nødvendigt . Jo tidligere prostatacancer opdages , jo bedre er dine chancer for at få ordentlig behandling . Lær alt, hvad du kan om prostatakræft . Spørg din læge til patient uddannelse ressourcer

Lær om behandlingsmuligheder


Prostatakræft kan behandles på flere måder : kirurgi , stråling , hormonbehandling , kemoterapi eller en kombination af behandlinger . Den mest almindelige form for behandling , ekstern strålebehandling , bruger kraftige røntgenstråler til at dræbe kræftceller . En anden populær form for behandling er at implantatet radioaktive frø ind i prostata . Disse levere en høj dosis af stråling til kræft over en lang periode . Hormonbehandling kan bruges til at stoppe din krop i at producere testosteron , som kan øge væksten af kræftceller . Hvis hormonbehandling ikke virker , kan Deres læge anbefale kemoterapi , hvor kemikalier er brugt til at ødelægge kræftceller . Kemoterapi kan være ganske effektive, men det er ikke en kur . I mere alvorlige tilfælde af prostatakræft , kan en radikal prostatektomi anbefales at fjerne prostata . Bivirkninger kan omfatte erektil dysfunktion eller urininkontinens .

arbejde med din læge at finde den bedste behandling for dig


Du kan ikke få et valg om, hvilken behandling der er bedst for dig . Din læge bør hjælpe dig med at forstå , hvad dine muligheder er, og hvorfor en bestemt behandling anbefales til dig . Behandling afhænger af stadium af kræft , hvilken type kræft , og om nogen andre organer er berørt. Dit helbred og alder vil også være en bestemmende faktor i den behandling, som anbefales . Din læge vil hjælpe dig med at forstå dine muligheder og vil anbefale muligheder for behandling . Hvis din kræft ikke reagerer på traditionelle behandlingsformer , bør din læge diskutere alternative behandlingsformer med dig .

Arbejde på at være mentalt og fysisk sunde

Selv om du har prostatakræft , der er ting du kan gøre hver dag til opretholde en høj grad af fysisk og psykisk sundhed . Spis en sund og afbalanceret kost . Begræns fedt og spise flere grøntsager , frugt og hele fibre . Få regelmæssig motion for at forbedre dit hjerte -kar- systemet og til at opretholde en sund vægt . Hold op dine daglige rutiner , gå tilbage på arbejde , besøge venner og familie , deltage i eksterne aktiviteter som din læge giver . Find en ven eller rådgiver at tale med . Kræft kan være angst-produktion, og mange gange , taler med nogen, du har tillid til vil du føle dig bedre . Fortsæt dit sexliv som før . Hvis du har problemer med erektil dysfunktion , så spørg din læge til at hjælpe dig med at finde løsninger . Simply krammer , besiddelse og kærtegn kan være yderst tilfredsstillende for dig og din partner . Frem for alt , så prøv at være positiv. Den erfaring med bekæmpelse af kræft kan afsløre en stærkere følelse af åndelighed og følelsesmæssig styrke , at man aldrig vidste , du havde.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------