Position: sygdoms > 4 >

rolle thrombospodin i angiogenese

   Thrombospondins er en familie af proteiner , der spiller en væsentlig rolle i velfungerende kredsløbssygdomme . I de senere år har flere specifikke typer af thrombospondins blevet identificeret som værende i stand til både at fremme og hæmme angiogenese-udvikling af blodkar-i visse situationer. Disse egenskaber har gjort dem særligt thrombospondins genstand for kræftforskning

Angiogenese


Angiogenese anvendes termen til at beskrive dannelse af . nye blodkar . Ved korrekt udløses , kan angiogenese opstå spontant i væv uden blodkar eller som en måde at forgrening ud af eksisterende fartøjer . Angiogenese aktiveres af en række proteiner , kendt som angiogene proteiner . En af disse proteiner , thrombospondin 1 , også kendt som THBS1 , kan fungere som både en promotor eller en hæmmer af angiogenese .

Thrombospondin


Thrombospondins er en generel betegnelse for fem specifikke typer af proteiner , der er involveret i både produktion og hæmning af blodkar . Thrombospondin 1 til navnlig er blevet identificeret som værende afgørende for angiogenese , samt være antiangiogenic . Thrombospondin 1 er i stand til at udløse begge disse funktioner på grund af sine mange proteiner receptor websteder. Funktionen thrombospondin 1 udfører afhænger af, hvilke proteiner binder til det , og hvilke foranstaltninger at bindende forårsager

Fremme angiogenese


Thrombospondin 1-. samt de øvrige fire specifikke typer af thrombospondin-fremme angiogenese når det aktiveres af bl. a. proteiner . De thrombospondins menes at gøre dette ved at regulere de enzymer , der styrer produktionen og funktionen af endothelceller .

inhibiterende angiogenese

I andre tilfælde kan thrombospondin 1, antiangiogenic , hæmme produktionen af nye blodkar . Dette normalt opstår, når thrombospondin binder med membranen protein kendt som CD36 . Når dette sker , er et andet protein kaldet FAS ligand aktiveret , og dette protein , til gengæld aktiverer en molekylær sti i cellerne , der forårsager deres død .

Kræftforskning

Da en kræftsvulst kan ikke trives eller vokse uden at blive fodret med et netværk af blodkar , har en god del af forskningen fokuserer på anvendelse af thrombospondins-især thrombospondin 1-som en hæmmende agent for at forhindre yderligere vækst og spredning af tumorer . Mens nogle indledende undersøgelser i rotter viste gode resultater , er det stadig uvist, om thrombospondin 1 som en angiogenese -hæmmer vil blive en levedygtig behandling af cancer i mennesker.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------