Position: sygdoms > 4 >

strålebehandling til behandling af cancer

   Strålebehandling er en behandling for kræft , der udnytter stråling til at ødelægge ondartede celler og for at minimere størrelsen af tumorer . Mens denne terapi skader også normale celler , som regel disse sunde celler er stærke nok til at reparere sig selv , mens de ondartede dem ikke kan. Afhængigt af typen og sværhedsgraden af kræft , er strålebehandling enten udføres i samarbejde med andre behandlingsformer eller på eget

Funktion

Ideen bag strålebehandling er at dræbe maligne celler ved at ødelægge deres genetiske materiale . Denne fremgangsmåde gør det umuligt for cellerne at fortsætte multiplicere og voksende . Afhængig af den præcise karakter af kræft , kan strålebehandling helt svinde svulsten , eller i det mindste gøre det mindre at give lindring af symptomerne . Strålebehandling anvendes til behandling af næsten alle typer af kræft , hvor en tumor er til stede samt lymfom og leukæmi .

Typer


Stråleterapi kan udføres enten internt eller eksternt , om de ydre behandling er langt mere almindeligt anvendt . For den ydre form , som regel patienter kommer til hospitalet om planlagte aftaler , modtager stråling på stedet af kræft fra en maskine og derefter frit kan forlade . Intern stråling , som også kan anvendes på samme tid som ekstern stråling , involverer implantation af radioaktive materialer i nærheden af svulsten . I nogle tilfælde kan folk har behov for interne strålebehandling nødt til at blive på hospitalet under behandlingen .

Høring


Normalt vil du se en onkolog , en læge, der har specialiseret sig i kræft , mens fastslå, hvad slags behandling der er bedst for dig . Du vil dog også blive inddraget med andre specialister , såsom dosimetrist , som tallene ud af den rigtige dosis , den stråling fysiker , der sørger for at maskinen er at give dig den rette mængde af stråling , og den tekniker , der driver maskinen. Andre læger du sandsynligvis vil se omfatte stråling onkolog , som vil undersøge røntgenbilleder af din tumor , en patolog , der studerer udviklingen af dit kræftceller , og en kirurg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------