Position: sygdoms > 4 >

tyktarmskræft risikofaktorer

   Ifølge den amerikanske Cancer Society , er tyktarmskræft den tredje hyppigste årsag til dødsfald blandt voksne i USA . En person har en 1 i 19 chance for at udvikle sygdommen i løbet af deres levetid . Der er i øjeblikket ingen helbredelse for tyktarmskræft , men det kan behandles , når påvises i de tidlige stadier

Risikofaktorer


The Mayo Clinic opregner en række risikofaktorer i forbindelse med tyktarmskræft . Afrikansk- amerikanere har den højeste rate af tyktarmskræft ud af enhver anden etnicitet . Sygdommen forekommer hyppigst hos personer ældre end 50- års alderen . Du er også mere tilbøjelige til at få sygdommen , hvis nogen i din nærmeste familie havde det så godt . Andre risikofaktorer omfatter fedme , rygning , diabetes og en fedtrig kost .

Fakta


Tyktarmskræft er kræft , der udvikler i tyktarmen . Et andet navn for kolon er tyktarmen , som er den nederste del af fordøjelsessystemet . Må ikke forveksle dette med endetarmskræft , der udvikler sig i de sidste par inches af tyktarmen . De er to adskilte former af sygdommen .

Symptomer


Anal blødning og blodigt afføring er to af de mest genkendelige symptomer på tyktarmskræft . Andre symptomer er ikke så alarmerende , og som et resultat er ofte ignoreret . Disse symptomer omfatter træthed , mavekramper , gas og diarr¨¦ eller forstoppelse . Søge lægehjælp , hvis du hele tiden oplever nogen af disse symptomer.

Diagnose

Tyktarmskræft udvikler sig fra polypper vokser i tyktarmen . Alle polypper fundet under en eksamen er fjernet , fordi der er ingen måde at fortælle , som er kræft , og som er godartede . En patolog tester polypper for kræft , når de er fjernet fra tyktarmen .

Behandling

Colon kræftbehandling er de samme som for andre former for kræft . Kirurgi , strålebehandling og kemoterapi er de mest almindelige . En person med tyktarmskræft kan undergå en eller flere former for behandling .

Forebyggelse /Solution

Spise en kost højt i frugt og grøntsager kan reducere din risiko for at udvikle tyktarmskræft . Daglig motion og rygestop er også anbefales .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------