Position: sygdoms > 4 >

unormale pap test & lændesmerter

   Hvis din Pap test kommer tilbage med en unormal læsning , og du har haft rygsmerter , bør du fortælle din læge . Rygsmerter er en af de symptomer på fremskreden livmoderhalskræft

celleprøve


A Pap test ( også kaldet en celleprøve ) er en test , der skærme for unormale ændringer i livmoderhalsen . Hvis resultaterne af dine Pap test er unormale , vil din læge sandsynligvis udføre andre tests for at undersøge sagen nærmere.

Livmoderhalskræft


I de tidlige stadier , livmoderhalskræft har få symptomer , i henhold til Medline Plus , hvilket gør det vigtigt at få regelmæssig Pap screeninger , især hvis du har haft flere seksuelle partnere . En af de mulige tidlige tegn er blødning uden for din normale menstruationscyklus .

Rygsmerter


Mens rygsmerter , især i den nederste del af ryggen , er et symptom på sen-fase livmoderhalskræft , er det ikke blandt de mere almindelige symptomer . Mere almindelige symptomer omfatter bækkensmerter , kraftig blødning fra skeden , vægttab og træthed .

Advarsel

Mens rygsmerter kan have mange godartede årsager , er det også et symptom på andre gynækologiske kræftformer , herunder ovarie og livmoderkræft . Se en læge for uforklarlige lændesmerter , som ikke går væk efter en uge eller to .

Forebyggelse

Tidlig opsporing af livmoderhalskræft er afgørende . Ifølge CancerHelp UK, overlevelsesraten for kræft , der ikke har spredt sig ud over livmoderhalsen er mellem 90 og 99 procent afhængigt af de involverede faktorer . Livmoderhalskræft er langsomt voksende , så har en regelmæssig Pap test øger chancerne for at finde det tidligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------