Position: sygdoms > 4 >

Du kan stadig få livmoderhalskræft efter en hysterektomi ?

   Afhængigt af hvilken type af hysterektomi du har haft , er det muligt stadig at udvikle livmoderhalskræft . Det er også muligt for kræft til at vende tilbage i din lymfeknuder , selv efter din livmoderhals er blevet fjernet , ifølge Mayo Clinic . Det er vigtigt at forstå de varige virkninger operationen kan have på din krop

Identifikation


En hysterektomi er kirurgisk fjernelse af din livmoder til at lindre sygdomme som endometriose , fibromer eller overdreven menstruation . . hysterektomier stop menstruation og gøre dig i stand til at blive gravid

Typer


En delvis hysterektomi fjerner livmoderen , men æggestokkene , æggelederne og livmoderhalsen er urørt ; samlede hysterektomi fjerner livmoderen og livmoderhalsen , men æggestokkene og æggeledere rør stadig , alt hysterektomi med salpingo-ooforektomi ( den medicinske betegnelse for at fjerne æggeledere og æggestokke ) fjerner livmoderen , livmoderhalsen , den ene eller begge æggestokke og æggeledere , en radikal hysterektomi fjerner livmoderen , livmoderhalsen , æggestokkene , æggelederne og nogle lymfeknuder .

Pap-tests


Den type hysterektomi afgør om du stadig kan udvikle livmoderhalskræft . Hvis hysterektomi ikke fjerne din livmoderhals , eller hvis årsagen til hysterektomi var livmoderhalskræft , så du stadig har brug for celleprøve , som test for livmoderhalskræft . Hvis din hysterektomi skyldtes kræft , så kan det være nødvendigt at have årlige test for at sikre , at kræften ikke vender tilbage .

årsprøver

Selv hvis du ikke har brug for en årlig celleprøve , alle kvinder , der har fjernet livmoderen stadig brug for årsprøver . Mens en celleprøve test for livmoderhalskræft , giver det årlige eksamen lægen til at tjekke for andre potentielle problemer .

Overvejelser

Hvis du ikke ved , om du stadig bør få Pap-tests hos din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------