Position: sygdoms > 4 >

Proceduren for transuretral prostata cancer biopsi

   Prostatakirtlen er en del af det mandlige reproduktive system . På størrelse med en valnød , er det placeret under blæren og foran endetarmen . Det er ansvarligt for at gøre sæd , den væske der bærer sperm gennem penis . Denne kirtel ombrydes omkring urinrøret , røret der passerer urin fra blæren gennem penis . Hvis prostata begynder at vokse , kan mindske eller endda stoppe strømmen af urin gennem urinrøret

transuretral resektion af prostata


transuretral resektion af prostata er almindeligvis kaldes en TURP . Under denne kirurgiske procedure del af prostata er fjernet . Dette kan være at indsamle en biopsi til diagnose af prostatakræft enten på grund af symptomer eller bekymring over forhøjet prostata specifikt antigen , PSA , værdier .

Hvis en kræftsvulst er allerede kendt for at være til stede , kan det udføres for at yde midlertidig lindring af tumor symptomer , indtil en mere radikal behandling kan udføres eller som et alternativ til radikal kirurgi på grund af sygdom , alder eller andre komplicerende faktorer .

Under anæstesi , er en letvægts fleksibel slange passerede op gennem urinrøret . Et kirurgisk værktøj er gået op gennem røret i penis til prostata . En elektrisk strøm passerer gennem værktøjet , opvarmning og skære prostata væv , der skal fjernes . Hvor meget væv fjernes afhænger det oprindelige mål . Væv er sendt til en patolog til undersøgelse under et mikroskop for at afgøre, om det indeholder kræftceller .

efter operation


Recovery tid afhænger af mange faktorer , herunder din alder og generelle sundhed at gå i kirurgi . Det er rimeligt at forvente ubehag . Du vil blive givet medicin for at hjælpe med at kontrollere smerten , mens du helbrede .

At beskæftige sig med hævelse og healing , vil du vågne op med et kateter , en tube der passerer fra blæren gennem din penis til at dræne urin . Nogle blod i din urin er forventet.

Selv kirurger forsøg på at bevare nerve funktion, en hyppig konsekvens af en TURP er nerveskader omkring prostata resulterer i impotens , at den manglende evne have en erektion . Det kan være permanent . Hertil kommer , imay der være tab af evne til at producere sæd . Det betyder sperm kan ikke længere udbrød . Det er ikke usædvanligt at miste kontrollen af urin efter en TURP . Kontrol kan komme tilbage med tiden .

Prostatakræft


Hvis maligne celler , der afsløres i en biopsi , vil yderligere behandling være nødvendig . Hvis maligne celler pause væk fra en prostata tumor , kan kræften sprede sig. Nærliggende væv eller organer kan blive invaderet og ødelagt . Spredes gennem blod eller lymfe -systemer på andre områder , kaldet metastase , kan blive livstruende . Ifølge National Cancer Institute , i 2009 var der over 192. 000 nye tilfælde af prostatakræft i USA . Dette er én ud af seks mænd , ifølge American Cancer Society , hvilket gør det den anden mest almindelige kræftform hos mænd .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------