Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan genkende tegn på hudkræft

  Tegn på hudkræft er relativt nemme at genkende , og derfor kan spare en masse smerte , eller endog meget forlænge dit liv . Nogle typer af hudkræft er mere dødbringende end andre . Heldigvis mest dødbringende former for hudkræft er den mindst almindelige . Men alle former for hudkræft skadeligt for dit helbred og bør behandles så hurtigt som muligt . Følg disse trin for jævnligt at genkende tegn på hudkræft tidligt
1
~ Tag en muldvarp opgørelse ~

Brug spejle eller en partner tager opgørelse over dine modermærker . Varsel , hvis de er placeret , og hvor mange af dem der er . Vær opmærksom på deres størrelse , form , farve , og forholdet til resten af din hud . Tjek din hovedbund , ryggen , og alle synlige områder af kroppen .
2 .
~ Kig efter tegn på kræft muldvarpe ~
Hudkræft ofte viser sig mest tydeligt i mol . Hvis de uregelmæssigt er formet , har flere nuancer , fade ud i huden snarere end at holde en klar grænse eller er væsentligt større ( mere end en kvart tomme ) de skal kontrolleres straks din fysiske for tegn på hudkræft .

3 .
~ Kig efter solpletter ~
Når du har lavet en muldvarp opgørelse tjekke din hud for solpletter . Disse pletter er normalt ikke relateret til hudkræft . Men de viser tegn på store mængder af sol øge dine chancer for hudkræft . Den tekniske betegnelse for disse er keratoser .
4 .
~ Gentag din personlige eksamen regelmæssigt ~
Hvert tre til fire måneder checke igen for tegn på hudkræft . Hvis nogen muldvarp har ændret sig i størrelse , form , farve , eller forholdet til resten af din hud planlægge en aftale med din læge. Kræft vokser og breder sig, så hvis en muldvarp vokser eller ændrer farve, den er et vigtigt tegn på hudkræft .
* Se mere information om tegn på hudkræft nedenfor .

gode råd og advarsler • Hvis et modermærke er usædvanlig farve , det er en potentiel tegn på hudkræft .
 • Hvis du jævnligt er udsat for solen i længere tid , har en regelmæssig hudkræft screening .
 • Begræns din direkte eksponering for solen og slid høj SPF solcreme og solbriller med UVF beskyttelse .
 • Se relaterede artikler på denne side for at få flere nyttige oplysninger .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------