Position: sygdoms > 4 >

oplysninger om nyrekræft

   Mere end 28. 000 mennesker i USA er diagnosticeret med nyre kræft hvert år , og 11. 000 dør årligt som følge af det . Hvis fanget tidligt, nyrekræft har en høj overlevelse . Det oftest hjemsøger mennesker over en alder af 40 ( selv om det ses hos små børn ) , og strejker dem mellem 50 og 70 særlig hårdt

Identifikation

nyrekræft opstår , når en svulst vokser i nyre væv , som filtrerer blodet , eller nyrebækkenet , hvor urinen indsamler , før det transporteres til blæren .

Årsager


læger ikke endeligt vide , hvad der forårsager nyrekræft , men faktorer som overvægt , rygning , der arbejder i nærheden af asbest , langvarig brug af smertestillende Phenacetin , der på lang sigt dialysebehandling eller personer med diagnoser for Von Hippel-Lindau sygdom er mistænkt .

Symptomer


Symptomer på nyrekræft omfatter blod i urinen , en klump på den ene eller den nedre del af ryggen , træthed , lændesmerter ikke er forårsaget af en skade , hævelse ankler og ben , uforklarligt vægttab eller feber ikke . forårsaget af en anden infektion

Stages


nyrekræft har fire faser : første etape er lokaliseret i nyrer; fase angiver kræften har spredt sig til perirenal fedt tredje fase indikerer at kræften har forladt nyre og invaderer blodkarrene og /eller lymfeknuder , og fjerde fase angiver kræften har spredt sig til andre organer og er begyndt at vokse.

Behandlinger

Tidlige stadier af nyrekræft ( fase 1 og 2 ) indebærer kirurgisk fjernelse af nyren . Efter trin 3 eller 4 , kemoterapi , er hormon behandling eller immunterapi anvendt, fordi kræften har spredt sig ud over nyrerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------