Position: sygdoms > 4 >

robot vs åbne prostata kirurgi

   Ifølge det i 2001 Californien Cancer Journal Klinikere , er næsten 200. 000 tilfælde af prostatakræft diagnosticeret i USA hvert år . Den mest almindelige behandling valg for sygdommen er operation . Det er vigtigt at være fuldt uddannet om kirurgiske muligheder inden der træffes en behandling beslutning

Fakta


Den prostata er en valnød -store , flydende-producerende kirtel i den mandlige krop , der omgiver nakken af blæren og urinrøret . Prostatakræft kirurgi , kendt som en radikal prostatektomi , indebærer en fuldstændig fjernelse af prostata , samt sædblærerne ( sæd-producerende kirtler ) , den del af urinrøret , der passerer gennem prostata , enderne af sædlederen ( kanaler , der bærer sæden fra testiklerne til prostata ) og en del af blærehalsen . Efter at prostata er fjernet , er blæren reattached til de resterende urinrøret .

Robotic Surgery


Robotic prostatektomi er den nyeste form af minimalt invasiv kirurgi for prostatacancer . Tiny kirurgiske snit er lavet af en tre-armet robot , der styres af en kirurg . Den kaldes da Vinci Kirurgisk System .

åben kirurgi


Den mest almindelige åben kirurgi tilgang, retropubic fremgangsmåde indebærer en stor mave snit fra navlen til skambenet .

Fordele

Fordele ved robot kirurgi omfatter brugervenlighed , hurtigere driftstid , hurtigere helbredelse , minimal blodtab , mindre ardannelse , og mindre smerter og ubehag .

En af fordelene ved åben kirurgi er , at blodkar og nerver , der styrer styrken visualiseres nemt . Desuden giver proceduren for nem adgang til bækken lymfeknuder , hvor prostata cancer undertiden breder .

Ulemper

Ikke alle sygehuse kan betale de høje omkostninger ved da Vinci Kirurgisk System , og til gengæld ikke alle kirurger er kvalificeret til at betjene robotten .

Ulemper ved åben kirurgi omfatter længere restitutionstid , højere blodtab og flere smerter og ubehag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------