Position: sygdoms > 4 >

stråling procedurer for prostatakræft

   Ifølge oplysninger fra det medicinske hjemmeside Medline Plus , væve truslen om prostatakræft større, da en ældre, at blive en levedygtig trussel for mænd over 50 år . Afsløring prostatakræft er vigtigt for at maksimere overlevelsesrate , så bliver svækket til de tidlige symptomer , herunder ændringer i din urin vaner , smerter, mens sædafgang eller lokaliseret smerte i prostata regionen eller nedre del af ryggen . Hvor prostatakræft vises , strålebehandling er en af de mere accepteret middel til at bekæmpe sygdommen .

Radiation Teori


Forstå teorien bag strålebehandling i for at forstå dens betydning i behandlingen af prostata cancer . Ifølge National Cancer Institute , består strålebehandling af emissionen af fokuserede stråler af stråling i kroppen gennem intern eller eksterne kilder. Denne stråling handlinger skader kræftcellerne på en genetisk plan , korrumperer deres DNA og gøre dem ude af stand til at fortsætte dividere . Desværre , strålebehandling er ikke en utrolig præcis procedure , så nogle indirekte skader på sundt væv sker i løbet af proceduren så godt. Dette kan føre til bivirkninger som kvalme , træthed , impotens og inkontinens problemer gennem både blære og tarm .

ydre stråling


Vid, at eksterne strålebehandling er den foretrukne metode til behandling af prostatakræft i alle faser . Ekstern strålebehandling består af stråling anvendes fra en ekstern kilde , som en maskine , der udsender gamma eller X-stråler . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er ekstern strålebehandling anvendes normalt dagligt (fem dage ud i ugen) for en strækning af syv til ni uger ad gangen , før de giver kroppen en pause fra behandling . Mere avancerede metoder til ekstern strålebehandling er i stand til at minimere skader på omkringliggende væv ved at give mere målrettet stråling . Disse metoder omfatter protonstrålen terapi , intensitet moduleret strålebehandling ( IMRT ) og 3D konform strålebehandling .

Internal Radiation


Den anden primære metode til at anvende strålebehandling for prostatakræft er intern stråling , eller brachyterapi . Ifølge ACS , er intern strålebehandling virkelig kun anvendes i tilfælde af prostatakræft , som er opdages tidligt og har endnu ikke spredt uden for prostata . Under denne form for behandling , vil små piller , som indeholder radioaktive materiale, der skal injiceres i prostata og efterladt der permanent . Over tid , at det radioaktive materiale på disse pellets vil henfalde , frigive radioaktive energi dræber kræftceller . Den største fordel ved denne form for behandling er , at det er langt mindre sandsynligt, at påvirke det omgivende væv. Ofte er intern strålebehandling kombineret med ekstern strålebehandling , hvilket øger dine odds for at tvinge prostatakræft i remission .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------