Position: sygdoms > 4 >

Tamoxifen effekter på endometriet

   Det kemoterapeutiske stof tamoxifen er standarden behandling for brystkræft , der er stimuleret af hormonet østrogen . Tamoxifen blokerer virkningen af østrogen i at stimulere væksten af disse brystkræft . Tamoxifen er selektiv , dog , og mens det blokerer østrogen indsats i brystet , det stimulerer østrogen aktivitet i livmoderen . Resultatet er en øget risiko for hormon-afhængige kræft i livmoderslimhinden , eller endometriet

Tamoxifen Brug


Tamoxifen ( Nolvadex ) er i en klasse af lægemidler kaldet selektive østrogen receptor modulatorer ( SERMs ) . Disse stoffer , som også omfatter raloxifen ( Vista ) og toremifen ( Fareston ) , der anvendes til behandling af tidlige fase og metastatisk hormon-receptor-positiv brystkræft . I brystkræft , som er hormon receptor positiv , stimulerer østrogen tumorcellevækst . SERMs blokere østrogen i at handle i disse typer af kræft . Tamoxifen anvendes i både tidlige og sene fase brystkræft , der er hormon-receptor positiv . Det er ineffektivt mod brystkræft , som ikke er stimuleret af østrogen . Tamoxifen anvendes typisk dagligt i fem år .

aktion af Tamoxifen


Tamoxifen binder sig til østrogen -receptorer i brystkræftceller , blokering østrogen i at binde sig til de steder , ifølge National Cancer Institute ( NCI ) . Uden østrogen til at stimulere kræftceller , er det tumorvækst anholdt . Andre væv foruden brystet , såsom livmoderen og ben , også indeholde østrogen receptorer . Østrogen-receptorer er lidt forskellige i de enkelte væv . Tamoxifen specifikt blokerer virkningen af østrogen i brystet , men ikke i andre væv .

endometriecancer


To typer af kræft inddrage livmoderen . Endometriecancer påvirker slimhinden i livmoderen mens livmoder sarkom er kræft i livmodervæggen muskel . Østrogenmængde er en primær risikofaktor for livmoderkræft . Kvinder , der aldrig har været gravid , begynder overgangsalderen efter 52 år , eller som tager østrogen behandling for lindring af overgangsalderens symptomer har en højere risiko for at udvikle endometriecancer , ifølge American Cancer Society .

Tamoxifen Virkninger på Uterus

Selvom tamoxifen blokerer virkningen af østrogen i brystet , den ikke binder til østrogen receptorer i livmoderen . Der tamoxifen efterligner virkningen af østrogen behandlinger ifølge NCI . Tamoxifen bruge fordobler risikoen for endometriecancer fra 1 ud af 1. 000 kvinder til 2 ud af 1. 000 kvinder . Det stof også øger risikoen for livmoder sarkom , men den samlede risiko forbliver på 1 ud af 1. 000 kvinder med eller uden behandling med tamoxifen , ifølge NCI .

Overvejelser

Endometriecancer er generelt fundet , mens det stadig er i tidlig , mere let behandles etaper , ifølge NCI . De symptomer , som omfatter unormale blødninger og bækkensmerter , opstår tidligt i sygdommen , og er let genkendelig. Kvinder , der modtager tamoxifen behandling for brystkræft , opfordres til at have regelmæssig bækken eksamen og at rådføre sig med deres læge , hvis de oplever blødninger eller smerte.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------