Position: sygdoms > 4 >

forebyggende stråling for en knude i brystet

   En lumpectomy er fjernelsen af en kræftsvulst (fast ) i brystvævet sammen med nogle omkringliggende væv , ifølge BreastCancer. org . Denne bryst-bevarelse kirurgi er effektive til at fjerne visse brystkræft , men nogle gange andre forebyggende foranstaltninger anvendes til at bidrage til at mindske sandsynligheden af tilbagevendende tumorer i brystet eller omkringliggende områder . Stråling er ofte den foretrukne metode til denne form for forebyggende

Hvad er strålebehandling ?


Strålebehandling eller strålebehandling , er en type behandling , der bruger energi, der frigives i partikler eller bølger på specifikke områder af kroppen . I kræftbehandlingen , er strålebehandling anvendes til at dræbe kræftceller eller reducere størrelsen af tumorer , ifølge National Institutes of Health .

Strålebehandling er spredt ud over tid for at beskytte normale celler fra så meget eksponering som muligt . Generelt mennesker modtager behandlinger fem dage om ugen i 5-7 uger. I løbet af behandlinger, vil de dele af kroppen ikke bliver behandlet være afskærmet fra strålingen.

Stråling Efter lumpektomi


Radiation efter en lumpektomi er fælles , ifølge BreastCancer. org . De fleste patienter modtager 06:55 ugers strålebehandling efter en lumpektomi . Eventuelle resterende kræftceller i brystvævet , der kan have været efterladt under operationen er ødelagt af strålingen . Gentagelse af kræft er skåret ned betydeligt ved post-lumpectomy stråling , men det er vigtigt at vide , at tilbagefald stadig kan ske . Ifølge BreastCancer. org , viste undersøgelser offentliggjort i New England Journal of Medicine i 2002 en 9 procent gentagelse i brystkræft i en undersøgelse og en 14 procent gentagelse i en anden . I disse tilfælde en mastektomi blev udført , og var en succes i befri kvinderne af sygdommen .

Side Effects


Ud over de livreddende fordele ved strålebehandling , er behandlingen også uden umiddelbare bivirkninger , ifølge til RadiologyInfo. org . Bivirkninger af strålebehandling opstår typisk gradvist hele behandlingen og de fleste patienter ikke har brug for medicin af nogen art til at håndtere dem . Patienterne vil ofte blive mildt trætte hele deres behandling eller kan opleve kortvarig jagende smerter eller kedeligt ømhed i det behandlede område .

De mest almindelige reaktioner for stråling , der kan kræve yderligere lægehjælp er irritation af huden . Disse reaktioner kan variere fra let rødmen af huden til svær kløe og endda solskoldningslignende blærer . En almindelig misforståelse er , at stråling vil forårsage opkastning og hårtab på hovedet . Kvalme kan udløse opkastning og er undertiden til stede under timer efter en behandling , men er ikke en vis effekt . Hårtab kun sker inden for behandling , så du ikke mister håret på dit hoved efter bryst stråling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------