Position: sygdoms > 4 >

hår - vækst behandlinger efter kemo

   Der er mange behandlinger markedsføres til hår genvækst efter kemoterapi , selv om der er en FDA-godkendte. Hårvækst efter kemoterapi er mest succes med kombineret anvendelse af forebyggende foranstaltninger og behandlinger . I nogle tilfælde hår regrows sig selv efter kemoterapi med lidt behov for behandling

hårtab fra kemoterapi


Kemoterapi bliver brugt til at ødelægge kræftceller . Disse celler vokser hurtigt , og denne medicin er specielt beregnet til at ødelægge hurtigt multiplicere celler . Ulempen til kemoterapi er, at det også ødelægger andre hurtigt multiplicere celler , herunder hårceller . Hårrødder er placeret overalt, hår vokser på kroppen , så hårtab er forbundet med kemoterapi er normalt udbredt . Afhængigt af den specifikke kemoterapi, som bruges medicin , kan hårtab variere fra udtynding at fuldføre skaldethed .

Hårtab Typer


Der er et par hår-tab typer , der er forbundet med kemoterapi . En af disse betingelser er alopeci areata , en betingelse , at resultaterne i pletvis hårtab . Disse patches er normalt skaldet , skinnende og skurv gratis . En anden type hårtab er alopeci Totalis , som normalt resulterer i fuldstændig hårtab på hovedbunden . Hårtab i dette tilfælde kan være hurtig eller langsom . Den tredje type af hårtab er forbundet med kemoterapi er alopeci Universalis , hvilket resulterer i udbredt hårtab over hele kroppen . Med alle former for alopeci , er hårvækst muligt, fordi hårsækkene er stadig i live .

Behandling


De vigtigste behandling bruges til at regrow hår efter kemoterapi er minoxidil , der markedsføres som Rogaine . Minoxidil er en medicin, der er FDA-godkendt til både mandlige og kvindelige hårtab . Ifølge Mayo Clinic hjemmeside , er Rogaine bruges til at fremskynde hårvækst , men mere forskning er nødvendig for at afgøre, hvor effektivt det er efter kræft behandlinger , som det virker for nogle og ikke for andre .

Forebyggelse

I Ud over behandling af hårtab , der også forebyggende foranstaltninger. Den mest anvendte forebyggende foranstaltning kaldes hovedbund hypotermi eller kryoterapi . Når du modtager kemoterapi , er kryoterapi administreres ved at sætte isposer på hovedet , som er beregnet til at bremse blodtilførslen til hovedbunden . I at gøre dette , er kemoterapi mindre tilbøjelige til at påvirke hår på hovedbunden . Ulempen til dette er, at kræft kan vende tilbage og angribe hovedbunden , da dette område ikke får tilstrækkelig behandling .

Når Hair genvækst ikke er mulig

Hvis din alopeci har efterladt ar ( cicatricial alopeci , ) vil du ikke være i stand til at regrow hår . Grunden til dette sker, er , når håret falder ud , hovedbunden ar , som erstatter hårsækkene med arvæv . Denne udskiftning gør det umuligt at regrow hår . I dette tilfælde den indledende kursus med Minoxidil vil ikke være effektiv .

Der er mulighed for hår udskiftning produkter såsom blonder foran parykker og specialmedier parykker , der sælges online . Afhængigt af kilden , kan disse muligheder være meget overkommelig . Under din nyttiggørelse, vil du blive undervist i, hvordan at trække på dine øjenbryn , og der er endda muligheder for at få dem tatoveret på .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------