Position: sygdoms > 4 >

hvad er frø implanterer for prostatakræft ?

   Frø implanteres , eller brachyterapi , er implantation af bittesmå radiative frø direkte i cancervævet af prostata . Det er en af de mest populære behandlingsmuligheder for prostatakræft , men som med alle behandlinger , bør patienten være fuldt informeret om de fordele og risici inden der træffes en behandling beslutning

Procedure Fakta


En kombination af antibiotika og en anæstesi vil blive administreret . Proceduren er udført med patienten på ryggen , knæ i stigbøjler . Ultralyd vil almindeligvis guide permanent fra 50 til 80 radioaktivt jod eller palladium frø implantater , som indsættes med nåle . Du kan blive bedt om at tisse gennem en si for et par dage i tilfælde af eventuelle frø passere .

Fordele ved brachyterapi


brachyterapi er et minimalt invasiv procedure . I modsætning til ekstern strålebehandling behandling, som kræver en fem dage om ugen , seks til ni ugers behandlingsperiode , brachyterapi er en ambulant procedure med en hurtig genopretning tid .

Urinary Risici


Urinary risici forbundet med brachyterapi omfatte nedre urinveje irritation , smerte , inflammation , brændende , hyppig vandladning , vandladningstrang , smertefuld vandladning og vågne flere gange om natten tisse .

tarmfunktion Overvejelser

Brachyterapi kan forårsage endetarmen irritation , smerter, svien, hyppighed og presserende tarm bevægelser .

Ulemper

Mænd med high-grade kræftformer er ikke gode kandidater til brachyterapi , hverken er mænd , der arbejder eller bor sammen med børn eller ældre , da behandlingen producerer patienter, som er næsten radioaktiv . Seksuel bivirkninger kan omfatte erektil dysfunktion og mulige kønsbehåring tab . Stråling muterer sædceller , så fadder et barn efter brachyterapi er meget usandsynlig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------