Position: sygdoms > 4 >

hvordan er kemo givet ?

  

Du skal bruge:
Viden om Faser i Dying og Greif ( Denial , Anger , forhandlinger , depression og accept )
. .
Respekt for patientens trossystem .
.

Oral Kemoterapeutiske Medicin


Hvis din læge har besluttet , at din behandling skulle bestå af at tage oral medicin , kan du få , hvad der er kendt som en cocktail af kemoterapeutiske lægemidler . Oral medicin kan gives med piller , tabletter , kapsler eller endda i flydende form. Nogle former for oral medicin er indkapslet i overfladebehandlingsmidler , der bliver opløst , når pillen når din mavesyre , der giver mulighed for den medicin , der skal frigives langsomt ind i dit system . Medicin kan gives under tungen at give mulighed for p-piller , der skal hurtigt opløses i for at blive indført i systemet hurtigere . Hvordan du får oral medicin afhænger af hvilken type kræft du har , hvor langt kræft har udviklet sig , og hvordan modtagelige du skal bivirkninger .

Intravenøs Kemoterapi


Ifølge American Cancer Society , kemoterapi administreres gennem en IV er en af de mere almindelige former for kemo behandling . Der er også forskellige former for IV behandlinger . Enten en nål eller lille kateter ( små slanger ) administreres gennem en vene . Kemo medicin er så injiceres gennem den IV . Den medicin er så optaget af kroppen . Afhængigt af hvilken type kræft , kan kemo behandling ved en IV gives ugentligt , eller en gang om måneden . IV behandlinger kan også gives med en bærbar kateter placeret i brystet . En bærbar kateter giver mulighed for behandlinger til at finde sted i patientens hjem for flere dage ad gangen .

Cremer


cremer eller geler kan gives til din hud for visse former for kræft , som f. eks hudkræft . For eksempel , hvis du har melanomer vil Deres læge ordinere en creme eller gel , der skal anvendes på din ramte områder . Cremer kan også gives på huden i pre-kræft .

Indsprøjtninger

kemo kan administreres med en indsprøjtning . Der er to former for injektioner . En subkutan injektion er sammensat af en lille nål , der er meget ligesom en diabetiker nål . En subkutan injektion gives mellem rummet til din hud og muskler . En intra-muskulær injektion er nål , der trænger din hud , og går igennem til din muskel . En intra-muskulær injektion bruger en meget større nål , men medicin kan gives i hele dit system hurtigere .

intraventrikulært /Intratekal

intraventrikulært /Intratekal behandlinger er en form for kemo , der er nødvendige for at nå væsken i hjernen og rygmarven . Nogle former for kemo behandlinger er i stand til at få adgang til hjernen og rygmarven , hvilket gør intraventrikulært /Intratekal behandlinger nødvendige . Du kan få en rygmarvsprøve ( Intratekal ) , hvorved kemo medicin vil blive injiceret direkte ind i din cerebrospinalvæsken . Du kan også gives kemo gennem din hovedbund ( intraventrikulær ) med en lille nål .

andre former

kemo kan administreres i mange andre former . For eksempel , i henhold til de Mayo Clinic kan lille disk-lignende skiver , der indeholder kemoterapeutiske lægemidler placeres i nærheden af din tumor i løbet af en kirurgisk procedure . Med tiden vil disse vafler frigive medicin i hele din krop . En anden form for kemo behandling kræver et kateter , der skal kirurgisk placeres via din bughulen . Kemo medicin derefter administreres i din kateter . Afhængigt af hvilken type kræft , er den kemo medicin og derefter drænet fra kroppen , eller venstre inde i at blive absorberet . På grund af alle de forskellige former for behandlinger , er det vigtigt at drøfte med din læge , hvilken metode der er mest optimal for din kræftsygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------