Position: sygdoms > 4 >

hvordan er kræft i bugspytkirtlen diagnosen?

  

Ultralyd


Et af de indledende prøver du gennemgå for at diagnosticere kræft er en ultralyd . Hvis kræft i bugspytkirtlen er mistanke , får du en ultralydsscanning for at få billeder af dine indre organer . En ultralydsscanning bruger højfrekvente lydbølger at gøre billeder af dine organer . En sensor kendt som en transducer er placeret over din mave , som tager billeder af det indvendige af din krop og derefter overfører billederne til en computer skærm .

computeriseret tomografi


Ifølge American Cancer Society , en CT -scanning svarer til en X-ray . En CT -scanning tager tværsnit billeder af dine interne krop . En CT scanning Maskinen roterer omkring dig , som det tager billeder af kroppen . De billeder, taget af jer er akkumuleret og derefter forventes i enkelte skiver på en computerskærm . En CT -scanning er i stand til at indkredse den nøjagtige placering af en tumor i bugspytkirtlen , som kan hjælpe din læge afgøre, om operation kan være en option med din behandlingsplan .

Magnetic Resonance Imaging


En MR-scanning er en maskine, bruger radiobølger og stærke magneter for at få detaljerede billeder af kroppen . Radiobølgerne få absorberet i kroppen , som derefter skaber et billede af din indre organer og enhver eksisterende masse eller vækster . En MR-scanning er i stand til at lokalisere , hvor en tumor er , ligesom en CT -scanning . Mens en MR kan give bedre billeder af dine interne krop , maskinen er mere ubehageligt at ligge i , og gør høje lyde , der kan være foruroligende . Hvis din læge anmoder om, at du tager en MR-scanning , så spørg din tekniker for hovedtelefoner at blokere nogle af støjen .

Endoskopisk Retrograd Cholangiopancreatography

Ifølge Mayo Clinic , en ERCP bruger en farve , der tydeligt beskriver galdegangene inden for dit bugspytkirtlen . Et endoskop , som er en lille tube , er forsigtigt guidet ned din hals og ind i din tyndtarmen . Din læge vil derefter puste dine tarme med luft , for at få et bedre overblik over din bugspytkirtel og galdeveje . Efter din tarmkanalen er oppustet , er farvestoffet placeret i din tarm-kanalen . Din læge vil derefter tage røntgenbilleder af dine kanaler .

Biopsi

Under en ERCP procedure , din læge kan tage en vævsprøve fra din bugspytkirtel . Prøven undersøges under et mikroskop for at påvise tilstedeværelsen af kræftceller . En aspiration biopsi kan tages i stedet for en biopsi , der træffes under en ERCP procedure . Et ønske biopsi bruger en kanyle , der er indsat ved hjælp af din mave , og ind i bugspytkirtlen . Nålen derefter uddrag af en prøve fra bugspytkirtlen , som derefter vil blive undersøgt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------