Position: sygdoms > 4 >

hvordan er strålingen til kræftbehandling ?

  

Sådan fungerer det


Strålebehandling bruger høje doser af stråling ved at sigte høj energi X-stråler eller partikler med henblik på den nøjagtige placering af dit kræftform . Kræftceller er så udryddet . Hensigten med strålebehandling er at ødelægge celler , før de er i stand til at vokse og dele sig. Strålebehandling anvendes også fordi behandlingen minimerer potentielle skader på din sunde celler .

Bruger


Ifølge Mayo Clinic , halvdelen af kræftpatienter diagnosticeret med kræft får strålebehandling . Stråling kan gives for en række forskellige årsager. Din læge kan bruge strålebehandling som primær kilde til behandling i håb om at sætte din kræft i remission . Strålebehandling kan også bruges til at skrumpe en kræftsvulst , for at stoppe kræftcellerne i at vokse efter at være undergivet en operation for at fjerne en vækst i samarbejde med kombinationsbehandlinger såsom med kemo , eller at bidrage til at reducere dine symptomer på smerte .

Den Machine


Stråling administreres med en maskine kendt som en lineær accelerator . En lineær accelerator bruger en ekstern stråle af stråling , der er rettet mod dit angrebne område . Forud for proceduren , er du placeret på et bord . Nogle gange vil du blive placeret i en støbeform til at hjælpe dig forblive på plads, da du modtager din behandling . Den lineære accelerator Maskinen bevæger om din krop som den leverer stråling er rettet mod specifikke dele på kroppen . Din læge vil afgøre , hvor meget stråling man modtager afhængigt af sværhedsgraden af din kræft . Hvis du har en mere aggressiv form for kræft , vil strålingsdosis være betydeligt højere .

Behandlingsvarighed

Ifølge American Cancer Institute , er strålebehandling foretages på en ambulant basis. Behandling kan gives dagligt , fem dage om ugen i op til ti uger. Omfanget af strålebehandlingen er nødvendig for at forhåbentlig give hvad raske celler forbliver i kroppen tid til at komme sig mellem behandlingerne . Hvis du på noget tidspunkt du føler dig utilpas under behandlingen , kan du tale i en lydstik , som er tilsluttet i en nærliggende værelse . Dine medarbejdere kan derefter hjælpe dig til at slappe under dine sessioner .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------