Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan afgøre de stadier af brystkræft

   Ifølge oplysninger fra Mayo Clinic , hyppigst brystkræft opstår i enten mælkekanalerne af brysterne eller i lobules ( de strukturer i brystet , der rent faktisk producerer mælk ) . Symptomer på brystkræft omfatter udledning fra brystvorten , ændringer i form eller størrelse af brystet eller en klump fundet i brystet eller armhulen område . Når brystkræft er blevet diagnosticeret , er det næste skridt er at bestemme dens stadie-eller hvor langt kræft har formået at udvikle før den bliver opdaget
1 .
Forstå kendetegn ved de forskellige stadier af brystkræft , inden du forsøger at diagnosticere hvilken fase et givet tilfælde af brystkræft er i. Der er fem vigtigste faser af brystkræft ( 0 , I , II , III og IV ) . Under fase 0, er kræft stadig begrænset til den faktiske mælk kanalen og ikke har bredt på alle . Under fase I, tumor er mindre end 2 cm i diameter. Under fase II , er svulsten større end 2 centimeter , men mindre end 5 cm . Under fase III , har svulsten bredt sig til mellem en og 10 lymfeknuder . Under fase IV , har kræften bredt sig til hele kroppen til organer foruden brystet ( metastaseret ) .
2 .
udføre ikke-invasiv test for at afgøre, hvor langt kræft har spredt sig . Undersøgelserne omfatter X-stråler eller computertomografi , mammografi , MRIs , ultralyd og positron emissions tomografi ( PET ) scanninger . Mens den metode af alle disse tests er forskellige , er de alle egnede mod ferreting ud tilstedeværelsen af mistænkelige celler i hele kroppen . Rådfør dig med din læge til at afgøre, hvilke test eller prøver er passende for din situation .

3 .
Overvej invasive test til endeligt afgøre, om mistænkelige celler er kræft , således at en komplet diagnose for hvor langt kræft har spredt sig , bestemme dermed den fase af brystkræft . Denne form for testning er primært foregår via biopsi . Under en biopsi , fjerne din læge vil indsætte en nål i den formodede cancervævet og en lille stikprøve til nærmere analyse i et laboratorium . Laboratoriet vil nå en endelig afgørelse om , hvorvidt vævet er kræft , hvilket giver dig en afsluttende ord om hvilken fase af brystkræft sygdommen har nået .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------