Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan genoprette energi efter strålebehandlinger

   Strålebehandlinger er somme tider nødvendigt at dræbe kræftceller og stoppe sygdommen i at sprede sig . Desværre , de behandlinger dræbe gode celler så godt. Dette medfører en lang liste over bivirkninger , herunder hårtab , kvalme og opkastning , hals ændringer og træthed . Træthed er et af de mest vedholdende og mest almindelige bivirkninger ved strålebehandling . Det kan vare fra seks uger til et år efter behandlingen . Med lidt viden , kan du styre din træthed og genvinde energi til at genvinde dit liv .

Du skal bruge:
Viden om Faser i Dying og Greif ( Denial , Anger , forhandlinger , depression og accept )
. .
Respekt for patientens trossystem .
.


1 .
Bestem årsagen til træthed . En mangel på energi har altid en bagvedliggende årsag som blodmangel , mangel på fysisk aktivitet , angst , depression og infektion . Det er svært at vide, hvilket er den underliggende årsag til din tilstand , men undersøger din livsstil kan give dig et fingerpeg .
to .
Sleep mindst otte timer om natten og tage lur i løbet af dag . Din krop er opbrugt fra den behandling og har brug for tid til at komme . Hold lur under en time , og de vil give dig et løft af energi .

3 .
Øvelse hver dag . Fysisk aktivitet kan hjælpe dig med at sove om natten, hvis du ikke er i stand . Må ikke overdrive det . Tag halv time gåture eller gøre yoga og din energi niveau vil blive styrket for dagen . Motion kan også hjælpe med depression og angst .
4 .
Spis små måltider med jævne mellemrum . En bivirkning af strålebehandlinger er, at du mister din appetit og nogle gange bliver anæmisk. Du må ikke være sulten , men du skal spise for at genvinde din energi . Set fem gange om dagen , som du gerne vil spise og spise et lille måltid på hvert møde . Hold dine måltider sund med masser af frugt , grøntsager , protein og jern .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------