Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan reducere kvalme under kemoterapi

   Kemoterapi er en behandling , der bruger medicin til at ødelægge kræftceller . Det kan forårsage mange ubehagelige bivirkninger . Kvalme er en af de mest almindelige klager over patienter, der gennemgår kemoterapi . Mayo Clinic foreslår, at du kan lette kvalme med medicin og egenomsorg foranstaltninger
1 .
Tal med din læge om medicin til rådighed til at løse kemoterapi-induceret kvalme . Disse behandlinger har til formål at forhindre kvalme opstår . Du kan modtage dem mundtligt eller intravenøst . Din læge vil bestemme den mest hensigtsmæssige form og tid til at tage dem , der er baseret på den særlige type kemoterapi du gennemgår . Fælles medicin omfatter Zofran , Anzemet , Kytril og Aloxi .
2 .
Spis mindre, mere hyppige måltider i stedet for tre store måltider . Spred dem hele dagen .

3 .
Stick til fødevarer, der er tiltrækkende. Visse fødevarer kan dog forværre kvalme under kemoterapi ; disse omfatter sød , stegt eller fed mad . Hvis du synes, at lugten udløser kvalme , holde sig til cool fødevarer , der ikke udsender stærke lugte .
4 .
Bliv godt hydreret . De bedste drikkevarer valg er koldt vand , usødet juice og te . Drikke små mængder ofte i løbet af dagen er at foretrække frem for at drikke store mængder væske på en gang . Tilsættes lidt vand for at usødede juice , hvis de er for bitter .
5 .

Kom ud i den friske luft , når kvalme strejker .
6 .
Hvile efter at have spist , men ikke lyve helt fladt i mindst 2 timer efter et måltid .
7 .
eksperimentere med at afholde sig fra mad til mindst 12 timer før din kemoterapi session . Ifølge Mayo Clinic , indikerer tidlige forskning dette kunne reducere forekomsten af kvalme . Det kan ikke være hensigtsmæssigt for alle , så diskutere dette med din læge på forhånd .

8 .
Eksperimenter med afspændingsteknikker og sind /krop aktiviteter som dyb vejrtrækning og meditation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------