Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan teste for testikel kræft

  I USA , ofte testikelkræft rammer unge mænd i alderen mellem 15 og 35 . Men det er en almindelig form for mandlig kræft , som er meget behandles . The American Cancer Society fortæller, at for alle mennesker diagnosticeret med denne type kræft det fem- års overlevelse er ca 95 procent . I nogle tilfælde , ofte mænd opdage tegn på testikelkræft gennem selvstændig undersøgelse . At foretage en korrekt diagnose , vil lægerne nødt til at teste for testikel kræft . Dette kan indebære et batteri af forskellige typer af tests .
1 .
Find de tidlige tegn og symptomer på testikelkræft gennem selvstændig undersøgelse . Tegn på en knude eller en masse i testiklerne kan være tegn på et muligt problem . Nogle andre symptomer på testikelkræft er hævede eller bud testikler , en tung følelse eller smerte i pungen eller nedre del af maven . I sjældne tilfælde kan et andet tegn være ømhed og en udvidelse i bryst størrelse. Afsløring gennem selv- undersøgelse , kan føre til tidlig diagnose og behandling .
to .
Se en læge, hvis du opdage symptomer på testikelkræft . Lægen vil tage din sygehistorie og udføre en fysisk undersøgelse , der kan omfatte følelse maven for tegn på hævede lymfeknuder og kontrol af symptomerne er angivet i trin 1 . Hvis en læge har mistanke om kræft , kan han bestille et batteri af test .

tre .
Følg lægens anbefaling og få testet ordentligt . En test , der kan være nødvendig , er en ultralydsundersøgelse . Denne test sker ved at bruge lydbølger til at tage et billede af pungen , testikler og andre omkringliggende organer for at opdage tegn på masse eller klumper og dens type . En solid klump kan være et tegn på kræft , så vil andre test være nødvendigt .
4 .
Tag en blodprøve til påvisning af testikelkræft eller testikelkræft . Tilstedeværelsen af tumor markører, som er proteiner produceret af kræft , kan findes ved visse blodprøve , der omfatter alfa-fetoprotein og humant choriongonadotropin ( se Ressource afsnittet nedenfor ) . Et forhøjet tæller i disse proteiner kan foreslå kræft .
5 .

gennemgå en biopsi eller operation for at afgøre helt , hvis du har testikelkræft . I sjældne tilfælde kan en læge tage en vævsprøve eller biopsi og få det undersøgt straks ved en patolog til at se , hvis deres masse er kræft eller godartede , før du fortsætter med yderligere kirurgi . Men i de fleste tilfælde vil lægerne ofte blot udføre kirurgi punktafgiftspligtige helt testikel , sædstrengen og tumor . En patolog vil prøve det fjernede væv for tegn på kræft .
6 .
Bestem hvor langt kræft har avancerede ved at følge en billeddannende undersøgelser , der kan omfatte brystet x-stråler , CT scanning og MR -scanning . Disse tests kan være nødvendig, hvis patologen finder tegn på kræft . Behandlingsmulighederne vil afhænge af scenen af kræft som fastsat af disse kræft prøver

gode råd og advarsler


 • Der findes forskellige typer af testikelkræft . dog , to hovedtyper er ikke-seminoma og seminoma ( se Resources nedenfor) .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------