Position: sygdoms > 4 >

information om prostatakræft & forhøjede PSA-niveau

   PSA , eller prostata-specifikt antigen , er et enzym i cellerne i prostata producere . Højere niveauer af PSA i blodet kan indikere infektion , kræft , prostatitis eller sygdom i prostata og kræver yderligere undersøgelser for at fastslå en diagnose

Identifikation


Normal PSA-værdierne generelt anses for at være fra 0 ng /ml til 4 ng /ml . Borderline niveauer af PSA er fra 4 ng /ml og 10 ng /ml , og høje værdier er alt andet end 10 .

Overvejelser


Der kan være forskelle i , hvad der betragtes som normalt , baseret på laboratoriet samt på faktorer som alder og race .

Test


Som et middel til at opdage prostatakræft hos mænd over 50 , godkendte den amerikanske Food and Drug Administration PSA- blodprøve sammen med en digital rektal eksamen . Testen er også blevet godkendt til mænd med tidligere prostatakræft at kontrollere for tilbagefald .

Resultater

Falske positive og falsk negative ske med PSA blodprøve , så enhver unormale resultater bør følges op med yderligere undersøgelser og screeninger .

Årlig Test

Årligt PSA test hjælpe med at måle prostata sundhed . En mand med en sund næsegrus vil have uændret oplæsninger , mens en person med en forstørret prostata vil vise en langsom stigning i PSA -niveauet. Prostatakræft kan udløse en hurtigere stigning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------