Position: sygdoms > 4 >

prostatacancer i behandling med brachyterapi

   Brachyterapi er en behandlingsmulighed for prostatakræft , hvor radioaktive " frø ", eller pellets , der implanteres direkte til maligne celler for at formindske tumorer . Succesraten er afhængig af en mands alder , typen af tumor og den ekspertise af strålingen onkolog . Brachyterapi har vist signifikante positive resultater som en effektiv behandling for lokaliseret kræft , men det er vigtigt for patienten at afveje fordele og ulemper og bivirkninger , før at træffe et informeret behandling valg .

Du skal bruge:
Viden om Faser i Dying og Greif ( Denial , Anger , forhandlinger , depression og accept )
. .
Respekt for patientens trossystem .
.

Procedurer


Tre uger før implantation , er en række prøver, for at bestemme antallet og placeringen af radioaktive piller skal placeres . På dagen for den procedure , er patienten gives en epidural eller spinal , bedøvelsesmiddel. En metal skabelon er placeret mellem pungen og endetarmen , og skarpe , hule nåle indsættes gennem huller i skabelonen og ind i prostata . Pillerne er styret af ultralyd ind i kanyler og faldt umiddelbart ind i kræftceller . Afhængig af den dosis af radioaktivt materiale, kan de piller målrette kræft i månedsvis mens det nærliggende område uskadte .

Brachyterapi er almindeligt anvendt til små , lokale cancer mens de stærkere høje dosishastighed ( HDR ) behandling har vist succes på meget store tumorer . Tilnavnet Andy Grove metode , efter Intel medstifter , der valgte denne fremgangsmåde for hans egen kræft , involverer HDR implanterer kraftig stråling doser ind i prostata ved hjælp af tynde rør .

Fordele


Den primære fordel ved brachyterapi er bekvemmelighed . Du behøver ikke et kateter , som du gør med kirurgi . Hertil kommer , er det som regel en samme dag procedure med minimal smerte , der ikke kræver de seks uger restitutionsperiode , at indgrebet kræver .

Ulemper


Brachyterapi bruges ikke til kræft som har spredt ud over rammerne af de prostata . Kortsigtede bivirkninger omfatter diarré , rektal smerte, urininkontinens , tarmproblemer og impotens . Langsigtede risici omfatter pludselig manglende evne til at tisse kræver lang tids brug af et kateter . Stråling urethritis , en tilstand forårsaget af ophobning af stråling , der fører til smertefuld vandladning , blødning , brændende på spidsen af penis og lavere mavesmerter , er blevet rapporteret i 20 til 40 procent af patienterne , som rapporteret af Memorial Sloan-Kettering Cancer Center . Derudover indskrænkning af prostata ved det radioaktive frø reducerer sædafgang . Nogle mænd kan opleve smertefuld ejakulation , og naturligvis evnen til at blive far til et barn er tabt . En fem -årig undersøgelse foretaget af Memorial Sloan-Kettering , anførte , at op til 53 procent af mændene lider af erektil dysfunktion efterbehandling .

Behandlingen frarådes , hvis du bor eller arbejder med små børn , gravide kvinder eller ældre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------