Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af strålebehandling til lungerne

   Lungekræft er den hyppigste årsag til kræft-relaterede dødsfald blandt både mænd og kvinder i USA , rapporterer American Cancer Society . Selvom strålingen ofte anvendes til behandling af lungekræft , der er bivirkninger muligt fra strålebehandling til lungerne

Årsag


Mens stråling ødelægger kræftceller i lungerne , er stærkt koncentreret energi , der anvendes i proceduren har også potentiale til at skade omkringliggende celler . Denne skade er , hvad producerer bivirkninger fra stråling behandlinger for lungekræft .

Typer af Side Effects


Nogle bivirkninger af strålebehandling til lungerne er fælles for andre typer af strålebehandling og omfatter hud rødme , tørhed eller irritation på stedet af den stråling, og træthed . Bivirkninger, som er unikke for strålebehandling til brystet område for tumorer som lungekræft omfatter hårtab på brystet , tab af appetit , betændelse i spiserøret og betændelse i lungerne er kendt som stråling pneumonitis .

Time Frame


Bivirkninger ved strålebehandling til lungerne kan ikke udvikle sig umiddelbart efter behandlingen , i henhold til Radiologisk Society of North America . Tilfælde af pneumonitis fra stråling normalt sidste to til fire uger , forklarer Radiologisk Selskab for Nordamerika, mens den træthed forårsaget af stråling har potentiale til at vare op til et år , efter de Mayo Clinic .

Risici

Strålebehandling til lungerne let øger din risiko for at udvikle andre former for kræft senere i livet , rapporterer Mayo Clinic .

Solutions

Kortikosteroid medicin gives ofte til at lindre inflammation til lungerne , forklarer Radiologisk Society of North America . The American Cancer Society rapporterer, at en afbalanceret kost og tilstrækkelig søvn er vigtige skridt til at reducere bivirkningerne ved strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------