Position: sygdoms > 4 >

hvad er forstadier til kolon polypper ?

   Et kolon polyp er en klump af celler , der udvikler sig i foringen af tyktarmen . De fleste polypper er godartede , men polypper kan blive til kræft , hvis de ikke fjernes . Polypper normalt identificeres gennem screeningsundersøgelser

Symptomer


Ifølge Mayo Clinic , har mange polypper ikke forårsage symptomer , men nogle patienter kan mærke rektal blødning eller blodig afføring . En ændring i afføringsmønster , og en smertefuld eller blokeres tarm kan være tegn på en stor kolon polyp .

Årsager


Genetiske mutationer kan forårsage unormal cellevækst , der kan resultere i en kolon polyp . Større kolon polypper er mere tilbøjelige til at blive kræft end mindre polypper .

Risikofaktorer


Den risiko for at udvikle tyktarmskræft polypper er højere hos personer over 40 år , patienter med inflammatoriske kolon betingelser og enkeltpersoner med en arvelig kolon polypper .

Test

Colon polypper kan identificeres ved en læge under en koloskopi undersøgelse , hvor en lille tube er indsat i en patients kolon med et videokamera er knyttet til den . En sigmoideoskopi er en tilsvarende procedure , der bruges til at se de sidste to fødder i tyktarmen .

Behandling

Mange kolon polypper kan fjernes ved hjælp af en forbrydelse, er knyttet til det rør, som anvendes under en koloskopi eller en sigmoideoskopi . Større polypper kan være nødvendigt at fjernes kirurgisk .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------