Position: sygdoms > 4 >

hvad man skal tage for mave på kemo ?

   Blandt de uheldige bivirkninger af kemoterapi er mavebesvær, kvalme og opkastning . Dette er ikke altid tilfældet , men for de fleste personer, der modtager denne behandling , de er en uvelkommen bivirkning . Der er flere anti-kvalme medicin , livsstilsændringer , der kan bidrage til at bekæmpe disse invaliderende konsekvenser af kemo

Væsker


Drik en masse væske i løbet af dagen , hvis din mave er ked af , og især hvis du begynder at kaste op . Vand er den bedste flydende at tage i sammen med sukker-fri juice . Prøv at drikke mindst 2 Potter af disse væsker i løbet af dagen . Drik ikke nogen form for væske i løbet af middagen. Du kan føle oppustet og dette kan gøre det kvalme mere alvorlige .

spise


Der er ingen reel kemoterapi kost . Det bedste man kan sætte ind i din krop under disse behandlinger er fødevarer, der er lette og ikke tung eller for fedtet . Når det er sagt , ikke undgå højt fedtindhold og højt kalorieindhold fødevarer helt . Din krop bliver decimeret under kemoterapi og behov så meget energi og fedt som muligt . Overveje at tilføje saucer til fødevarer og madlavning i smør og olie . Undgå fødevarer, der er højt fiberindhold, som brød og pasta . De kan irritere maven og gøre kvalme , opkastning og diarré værre . Undgå at spise dine livretter , mens du er i behandling med kemoterapi . Du vil begynde at associere disse fødevarer med kvalme og opkastning , og det kan være ødelagt for dig senere .

Antiemetika


Der er flere antiemetika , eller anti-kvalme , lægemidler, der kan ordineres af din læge , hvis du er lider af svær kvalme og opkastning under kemoterapi . Disse omfatter : aprepitant , dolasetron , prochlorperazin , palonosetron , ondansetron , granisetron , famotidin og ranitidin . Tag disse i forhold til lægens ordre .

Ingefær

Ingefær er en naturlig måde at lindre symptomerne på kemoterapi . Produkter som ginger ale eller emballeret ingefær te indeholder raffineret ingefær og vil ikke altid være effektiv . I stedet tilsættes 1 tsk . af ingefær magten til en kop kogende vand . Bland i nogle sukker erstatning for smag . Ingefær kan også rives over måltider eller spises tørre i form af ingefær tygger eller skiver .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------