Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan håndtere DCIS

  DCIS , eller duktalt carcinoma in situ , er en invasiv brystkræft ligger i brystet i mælkekanalerne . Breastcancer. org , at der er en omtrentlig 30 procent chance for DCIS tilbagevendende og at patienter , der har haft DCIS er mere tilbøjelige til at få en invasiv brystkræft end folk , der aldrig har haft DCIS . Selv om betingelsen ikke er livstruende , mange patienter finde en kræftdiagnose skræmmende

Sådan Cope med DCIS


1 .
Sammen med din læge for at få behandling for DCIS . Behandlingen kan omfatte lumpectomy , stråling , hormonterapi eller mastektomi . Ifølge Breastcancer. org er lumpectomy efterfulgt af strålebehandling den mest almindelige behandling .
2 .
Administrer din tid . Under behandling , vil der være aftaler og procedurer, som vil få dig til at gå glip af tid på arbejdet eller hjemme . For eksempel , hvis du modtager dagligt stråling kan du blive nødt til at tage en pause fra arbejde eller forlade arbejdet i løbet af behandlingen . The American Cancer Society anbefaler uddelegere opgaver og faldende sociale ansvar , hvis de bliver overvældende . Bed om hjælp, hvis du har brug for det , og hvis folk er villige til , lad dem med at spare dig tid og energi ved at udføre opgaver som børnepasning eller dagligvarer

3
Kig ind brystrekonstruktion muligheder , hvis . du har en mastektomi . En mastektomi kan udføres når kræften er udbredt inden for kanaler , eller hvis du har en familie historie af brystkræft .
4 .
Uddan dig selv om DCIS . Ifølge Mayo Clinic , lære mere om behandlinger vil bedre forberede dig på fremtidens udfordringer. The American Cancer Society har sygdoms-specifikke kurser, hvor du kan lære mere om DCIS og behandlingsmuligheder til rådighed.
5 .

Find en støtteordning . Dette kan være en forståelse ven , en rådgiver eller en organiseret støtte gruppe . En støttegruppe for brystkræft efterladte forstår din situation og kan give dig håb .
6 .
Forstå dine økonomiske forpligtelser . The American Cancer Society anbefaler at kontakte dit forsikringsselskab udbyderen og socialrådgiveren på dit sygehus til at gå over forsikringsdækning og de økonomiske konsekvenser , at din behandling kan have .
7 .
Rest . Going gennem behandling er udmattende , følelsesmæssigt og fysisk . Tillad dig selv tid til at hvile uden afbrydelser i løbet af natten og muligvis med lur i løbet af dagen . Følg din læges protokol til hvile efter en procedure som en lumpektomi eller mastektomi eller behandling såsom kemoterapi eller strålebehandling .

8 .
Plan for opfølgning . Når en lumpectomy alene er den behandlingsmetode , forventer at have regelmæssig og hyppig opfølgning udnævnelser og screeninger for at se om kræften er vendt tilbage . Hvis du modtager hormonbehandling , lang tids brug er sandsynlig, og du vil kræve hyppige besøg for at overvåge behandlingen .

gode råd og advarsler


 • Hvis din behandling omfatter en lumpektomi eller mastektomi , at shoppe for brystproteser og specialiserede bh'er gør dig mere komfortabel .
 • Hvis din behandling indebærer kemoterapi og deraf hårtab , kan du ønsker at købe en paryk eller tørklæder . Din læge eller socialrådgiver kan hjælpe dig med at finde butikker .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------